Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Od soboty Európsky týždeň mobility

Mestský úrad v Prešove sa od soboty 16. septembra pripojí k medzinárodnej akcii v rámci Európskeho týždňa mobility, ktorý je zameraný na zlepšenie súčasnej klímy.

Podujatie vyvrcholí v piatok 22. septembra akciou Deň bez môjho auta. „V tejto súvislosti chceme vyzvať všetkých ľudí, aby v tento deň odstavili svoje autá a presedlali na Mestskú hromadnú dopravu (MHD), či iné prostriedky dopravy,“ vyzval občanov Prešova k symbolickému pripojeniu sa k výzve primátor Milan Benč. V meste bude v tento deň v súvislosti s touto akciou od 8. do 14. hodiny uzavretá Sládkovičova ulica, čiastočné obmedzenia budú platiť aj na Floriánovej a Metodovej ulici.

Občanov chce mesto motivovať k účasti na akcii aj súťažou. Tej sa môže zúčastniť každý, kto do pondelka 25. septembra, do 15. hodiny odovzdá u informátora MsÚ označený cestovný lístok MHD so svojim menom a adresou. „Vylosovaní výhercovia budú odmenení bicyklom, kolieskovými korčuľami, kolobežkou, ale aj lístkami MHD,“ dodal M. Benč.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK