Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Prešovčania aj tento rok zažijú výnimočnú vianočnú atmosféru

Vianočné trhy mesta Prešov plánujeme otvoriť v období od 25.11.2021 do 22.12.2021. Ich dejiskom bude už tradične pešia zóna na Hlavnej ulici. Tohtoročnou novinkou budú svetelné inštalácie so zimnými motívmi, ktoré sa budú postupne rozsvecovať v Južnom parku.

Mesto Prešov v spolupráci s PKO sa intenzívne pripravuje na otvorenie obľúbených vianočných trhov. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi však pôjde o menšiu verziu. Nakoľko epidemická situácia sa v súčasnosti výrazne zhoršuje, je nevyhnutné prispôsobiť organizáciu trhov najnovším pandemickým obmedzeniam a platným pravidlám, v zmysle usmernení Úradu verejného zdravotníctva a RÚVZ Prešov. V prípade, ak budú v najbližšom období z úrovne štátu prijaté nové prísnejšie opatrenia, ktoré budú pre nás záväzné, forma vianočných trhov sa môže ešte meniť.

„Keďže vlani sme vianočné trhy z dôvodu prísnych opatrení nemohli otvoriť, o to viac sme teraz odhodlaní ich zrealizovať napriek mnohým komplikáciám pri organizácii. Prešovčanom aj návštevníkom mesta chceme sprostredkovať výnimočnú adventnú atmosféru a dopriať im možnosť stretnúť sa so svojimi priateľmi pri chutných vianočných nápojoch a špecialitách. Rovnako je však pre nás dôležité minimalizovať riziko šírenia ochorenia COVID-19 a chrániť zdravie ľudí, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Vychádzajúc z predpokladu, že okres Prešov bude aj naďalej v bordovej farbe, ktorá predstavuje 2. stupeň ohrozenia, musíme v zmysle pravidiel covid automatu pre hromadné podujatia zvoliť pre celé vianočné trhy režim “plne zaočkovaní”. V praxi to bude znamenať, že každý návštevník vianočných trhov sa bude musieť vedieť preukázať potvrdením o plnej zaočkovanosti. Priestor s vianočnými stánkami bude presne ohraničený a pre návštevníkov budú k dispozícii dva samostatné vstupy, respektíve výstupy.

„Radi by sme dopriali vianočnú atmosféru trhov úplne všetkým, avšak musíme dodržiavať opatrenia, ktoré sú nariadené z úrovne štátu. V prípade, že vianočné trhy otvoríme podľa plánu, veríme, že návštevníci centra mesta budú ohľaduplní k organizátorom, k predávajúcim aj k všetkým účastníkom vianočných trhov, “ uviedla riaditeľka PKO Barbora Rusiňáková.

Otvorenie vianočných trhov v Prešove je naplánované na 25. november 2021. Vianočné stánky sa budú tiahnuť smerom od mestského úradu po koniec Južného parku na Hlavnej ulici. Celkovo tu plánujeme umiestniť približne 50 stánkov, ktoré ponúknu vianočné výrobky ako aj tradičné nápoje či obľúbené vianočné špeciality s ohľadom na aktuálne platné usmernenia Úradu verejného zdravotníctva.

Pripravujeme aj stánok s primátorským punčom, ktorý sa bude podávať každý štvrtok. Stánky budú otvorené každý deň od 10:00 do 21:30 hod. až do 22. decembra 2021.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK