Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Prekvapí nováčik z Prešova trenčiansku Duklu aj druhýkrát?

Po reprezentačnej prestávke pokračuje v kolotoči zápasov aj najvyššia slovenská extraliga. V stredajšom šestnástom kole základnej časti na seba narazia aj tabuľkoví susedia - Trenčín a Prešov. Duel na ľade tímu spod hradu Matúša Čáka bude zaujímavý aj z toho dôvodu, že Trenčania majú nováčikovi čo vracať.

Autor: Peter Ilenčík
Autor: Peter Ilenčík

Po pauze späť na víťaznú vlnu

Hokejistov Trenčína pribrzdila reprezentačná prestávka v sľubne rozvíjajúcej sa sérii bez prehry. "Vojaci" si poradili s druhými Michalovcami po výsledku 5:1 a potom zdolali aj posledný Liptovský Mikuláš 3:2. Počas viac ako dvojtýždňovej pauzy preto zotrvali na 6. priečke s bodovým náskokom práve pred Prešovom. Avšak súper z východného Slovenska má ešte o zápas menej.

Pozitívnym ukazovateľom je pre trenčiansku Duklu vizitka z domácich zápasov. Na svojom štadióne totiž Trenčania neprehrali už štyri stretnutia v rade. Inkasovali v nich vždy len dva góly, takže stávka na počet prešovských gólov by mohla sláviť úspech v prípade, ak by ste zvolili hranicu nižšiu ako tri presné zásahy. V Tipsporte má táto udalosť hodnotu 1,64.

Aj nováčik víťazí

Bola to senzácia pre celé mesto. Prešov sa v lete spolu so zrekonštruovaným zimným štadiónom vrátil na extraligovú mapu Slovenska. Jeho hráči vedení skúseným trénerom Ernestom Bokrošom ukazujú, že ako nováčik rozhodne nebudú a nie sú iba do počtu. Prešovčania v doterajších 14 dueloch nazbierali 20 bodov, a to majú ešte jeden duel k dobru.

 

Kým Trenčín bol pred reprezentačnou prestávkou v zárodku úspešnej šnúry, Prešov je oveľa viac rozbehnutý. Aktuálne majú "Bokrošovci" za sebou šesť víťazných duelov v rade, medzi ktorými nechýba ani skalp Michaloviec alebo pohárový triumf nad Zvolenom. Okrem toho sa Prešovu začína dariť aj vonku, kde preťali šnúru štyroch prehier, pričom v súčasnosti majú na konte dve výhry po sebe.

Odveta za prvý vzájomný stret

V tejto sezóne pôjde o druhú konfrontáciu týchto dvoch celkov. Stávkové kancelárie opäť favorizujú Trenčín. Kým však v prvom vzájomnom strete boli kurzy so šancami pomerne vyrovnané, tentokrát je Dukla v oveľa favorizovanejšom postavení. Bookmakeri Tipsportu jej prisúdili hodnotu 1,65, čo je o takmer dve celé menej ako v prípade hostí. Trenčín má Prešovu čo vracať, veď v už spomínanom prvom zápase dokázal nováčik so stabilným účastníkom extraligy vyhrať 4:2.

Tentokrát sa však zdá, že to zverenci Ernesta Bokroša budú mať ťažšie. Odborníci zo Synottipu pripravili kurz na triumf tímu z východného Slovenska na úrovni 3,55 a výrazne rozdielne to nie je v žiadnej inej stávkovej spoločnosti.

Gólovo pohľadný duel

Naposledy to bolo šesť gólov v celom zápase, v posledných stretoch oboch tímov sa zmienená hranica tiež darila prekonávať. Zápas Trenčína a Popradu púta aj z gólového hľadiska. Počet presných zásahov by mal presiahnuť hranicu šiestich gólov, s čím však počítajú aj bookmakeri. V Synottipe aj Tipsporte sú na to kurzy v rozmedzí 1,56 až 1,84.

Škoda len, že ani jeden tím nemá vyhláseného kanoniera alebo produktívneho hokejistu, ktorý by sa umiestnil v top desiatke kanadského bodovania slovenskej extraligy. Najlepším hráčom z prešovského tábora je v tomto poradí šestnásty Kanaďan Jonathan Charbonneau so 14 bodmi za šesť gólov a osem asistencií. Dvadsaťsedemročný útočník je na Slovensku ešte len druhý rok. V minulej sezóne pôsobil v Detve, kde nazbieral 37 bodov.

V Trenčianskom tábore najviac vyniká Lukáš Paukovček. Tridsaťjedenročný útočník má zatiaľ tiež 14 bodov na svojom konte, a to za štyri góly a 10 asistencií. V minulom ročníku sa mu darilo obdobne dobre ako jeho náprotivkovi, keď nazbieral 38 kanadských bodov.

 

V Tipsporte si na presné zásahy oboch môžete aj staviť. V prípade slovenského hokejistu sa kurz na jeho strelený gól pohybuje na úrovni 3,50. Kanadský korčuliar disponuje hodnotou 2,75.

Čo by bolo prekvapením?

Odpoveďou na otázku z medzititulku je remíza. Zápasy do nerozhodného konca nedoťahuje ani jeden z oboch tímov príliš často. Naposledy sa to však podarilo Prešovčanom, ktorí Liptovský Mikuláš zdolali po nájazdoch. Kurz je na prípadnú remízu dostatočne vysoký. Hodnote 4,40 v Synottipe konkuruje kurz vo výške 4,44 od Tipsportu. Ale jej reálne uskutočnenie priveľmi očakávané nie je.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK