PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19874/presovsky_okres_sa_moze_vyhnut_najprisnejsim_opatreniam.html

Prešovský okres sa môže vyhnúť najprísnejším opatreniam

Prešovský okres sa môže v rámci Covid Automatu vyhnúť čiernej farbe. K prelomeniu kľúčovej hranice mu chýba približne 150 ľudí. V Prešovskom okrese je aktuálne 64,74% plne zaočkovaných ľudí vo veku nad 50 rokov. Pri dosiahnutí 65%-nej hranice sa stupeň rizikovosti v okrese zníži o jeden stupeň smerom nadol.
COVID.png

Počty ľudí infikovaných ochorením COVID-19 postupne rastú aj v našom meste. Farba prešovského okresu v rámci Covid Automatu sa od 25.10.2021 zmení z červenej na bordovú, čo bude znamenať aj sprísnenie aktuálnych opatrení. Najvýraznejším obmedzeniam sa však môžeme jednoducho vyhnúť. Stačí, ak sa v rámci prešovského okresu dá zaočkovať ešte približne 150 ľudí vo veku nad 50 rokov. Obyvatelia môžu týmto spôsobom pomôcť celému mestu a okresu predísť ďalšiemu obmedzovaniu fungovania prevádzok, usporadúvania podujatí aj pohybu osôb. Po prekročení hranice 65% plne zaočkovaných ľudí nad 50 rokov sa prešovský okres zároveň vyhne prípadnému prechodu do čiernej farby. V praxi to znamená napríklad to, že nenastane najhorší scenár, ktorý sme zažili počas druhej vlny pandémie.

Neváhajte a dajte sa zaočkovať. Využiť môžete aj očkovanie jednodávkovou vakcínou bez predchádzajúcej registrácie v nedeľu 24.10.2021 od 10:00 do 16:00 hod. v OC Eperia na sídlisku Sekčov.

 
22.10.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 972 krát