PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19856/presov_navstivila_velvyslankyna_holandskeho_kralovstva_na_slovensku.html

Prešov navštívila veľvyslankyňa Holandského kráľovstva na Slovensku

Mesto Prešov poctila svojou návštevou veľvyslankyňa Holandského kráľovstva na Slovensku, Jej Excelencia Gabriella Sancisi. S primátorkou Prešova Andreou Turčanovou hovorili o medzinárodnej spolupráci aj o ekologických formách dopravy.
stretnutie 3.jpg

Veľvyslankyňa Holandského kráľovstva na Slovensku Gabriella Sancisi navštívila Prešov po prvýkrát od zvolenia do funkcie. Na pôde historickej radnice ju privítala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Veľvyslankyňu na návšteve Prešova sprevádzal honorárny konzul Holandského kráľovstva na Slovensku Matúš Murajda.

Stretnutie sa nieslo v príjemnej a priateľskej atmosfére a jeho hlavnou témou bolo predstavenie mesta Prešov, od jeho histórie až po súčasnosť. Veľvyslankyňa sa zaujímala aj o aktuálnu pandemickú situáciu v meste Prešov i celom regióne, hovorilo sa o udržateľnosti, ekologických formách dopravy či možnostiach medzinárodnej spolupráce.

„Mesto Prešov rozšírilo sieť cyklotrás, najmä medzi mladými ľuďmi sa stali veľmi obľúbenými zdieľané bicykle a kolobežky a v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Prešov postupne modernizujeme verejnú dopravu, aby poskytovala komfort cestujúcim a zároveň bola šetrná k životnému prostrediu, " uviedla primátorka mesta Prešov.

„Prešov je krásne mesto. Je výborné, že idete cestou ekológie a udržateľnosti, môžeme sa tu cítiť ako doma, " usmiala sa holandská veľvyslankyňa. Navrhla aj spoločný cyklovýlet po novovybudovaných prešovských cyklotrasách, keď opäť zavíta do Prešova.

Veľvyslankyňa darovala mestu Prešov špeciálne vyšľachtené cibuľky holandských tulipánov, ktoré spoločne s primátorkou Prešova zasadia približne o mesiac, aby na jar zdobil Prešov pestrofarebný kvetinový koberec.

 
8.10.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 1385 krát