PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19846/mesto_presov_ocenilo_najkrajsie_predzahradky-_balkony_a_okolia_vchodov_do_bytovych_domov.html

Mesto Prešov ocenilo najkrajšie predzáhradky, balkóny a okolia vchodov do bytových domov

V Prešove sme už po piatykrát ocenili najkrajšie predzáhradky, balkóny a okolia vchodov do bytových domov. Výhercom odovzdala hodnotné ceny primátorka Andrea Turčanová.
záhradka 9.jpg

„Súťaž o najkrajšiu predzáhradku sa v Prešove stala veľmi peknou tradíciou a ja ďakujem všetkým, ktorí si aktívne všímajú svoje okolie, ale aj tým, ktorí sa oň s láskou starajú. Moja veľká vďaka patrí aj partnerom súťaže, ktorí nám pre výhercov venovali hodnotné ceny. Verím, že tento ročník opäť motivuje aj ďalších Prešovčanov, ktorí skrášľujú svoje predzáhradky, balkóny či okolia vchodov, aby sa prihlásili a pochválili sa svojimi dielami, " uviedla primátorka Andrea Turčanová pri oceňovaní víťazov.

V kategórii Najkrajšia predzáhradka pred rodinným domom sa na prvom mieste umiestnila pani Monika Mekková, ktorá do súťaže prihlásila predzáhradku svojich rodičov. Cenu si preto prevzala pani Júlia Ondková, ktorá sa o predzáhradku pred ich rodinným domom na Gápľovej ulici stará spolu s manželom. Predzáhradke dominuje zeleň, precízne strihané okrasné stromčeky a kríky a množstvo trvaliek.

Na druhom mieste v tejto kategórii sa umiestnil pán Miroslav Šišovský z Justičnej ulice, ktorého do súťaže nominovala dcéra Lucia. Pán Šišovský má vo svojej predzáhradke zaujímavé druhy okrasných drevín, ktoré efektne a vkusne dopĺňajú pestovaný trávnik. Tretie miesto v tejto kategórii patrí pani Eve Kollárovej z ulice Jána Nováka v Prešove. Predzáhradka pani Kollárovej vyniká najmä svojou farebnosťou, ktorou teší okoloidúcich počas letných mesiacov.

Najkrajší balkón v Prešove má pani Monika Gondeková z Prostějovskej ulice. Sympatická Prešovčanka neskrývala svoju radosť z výhry a s úsmevom priznala, že ju očakávala. A my jej musíme dať za pravdu. Balkón pani Gondekovej je doslova obsypaný nádhernými kvetmi a je príjemným miestom na relax.

Druhé miesto v tejto kategórii si odniesol rozkvitnutý balkón pani Anny Daňkovej zo Šmeralovej ulice a tretie miesto patrí Zariadeniu pre seniorov Harmónia Cemjata, ktoré do výsadby kvetov a skrášľovania priestorov zapája aj svojich klientov.

Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu majú Prešovčania bývajúci na Prostějovskej 41. Obetavo sa oň stará pán Rastislav Sarnecký. Priestor je lemovaný rôznymi druhmi okrasných drevín, trvaliek i kvetov. Nechýba pestovaný trávnik, chodníčky a dekorácie.

Druhý najkrajší vchod pred bytovým domom môžu Prešovčania nájsť na Popradskej ulici. Spolu s manželom sa oň stará pani Jana Triščíková. Zaujímavosťou sú originálne lavičky, ktoré vyzdobili technikou vypaľovania do dreva. Tretie miesto si v tejto najväčšej kategórii odniesol pán Miroslav Timko, ktorý do súťaže prihlásil vchod pred svojím bytovým domom na Prostějovskej 37.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová udelila aj dve zvláštne ceny - pani Ivane Maričákovej a pani Jane Triščíkovej.

Výhercovia v každej kategórii získali hodnotné ceny od partnerov súťaže - spoločnosti Záhrada Real, s.r.o. , generálneho partnera súťaže, a od spoločností Mountfield a Technické služby mesta Prešov, a.s.

Medzi cenami pre výhercov nechýbalo kvalitné elektrické náradie do záhrady (kosačka na trávu, elektrické nožnice na trávniky a živé ploty a pod.), užitočné pomôcky na skrášľovanie predzáhradok, balkónov či okolí bytových domov (hnojivá, substráty, záhradné rukavice, ručné záhradné náradie, cibuľky kvetov a pod.) a propagačné predmety od mesta Prešov.

Všetkým výhercom tohto ročníka súťaže srdečne blahoželáme a ďakujeme!

ooo

Fotografie všetkých víťazných balkónov a okolí vchodov si môžete pozrieť v našej fotogalérii:

 
4.10.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 2590 krát