PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19845/farba_presovskeho_okresu_v_ramci_covid_automatu_sa_moze_uz_coskoro_znizit_o_jeden_stupen.html

Farba prešovského okresu v rámci Covid Automatu sa môže už čoskoro znížiť o jeden stupeň

V Prešovskom okrese je aktuálne 63,5% plne zaočkovaných ľudí vo veku nad 50 rokov. Pri dosiahnutí 65%-nej hranice sa stupeň rizikovosti v okrese zníži o jeden stupeň smerom nadol.
očkovanie.png

Počty ľudí infikovaných ochorením COVID-19 postupne rastú aj v našom meste. Prešovský okres sa v rámci Covid Automatu aktuálne nachádza v červenej farbe, avšak najvýraznejším obmedzeniam sa môžeme jednoducho vyhnúť. Stačí, ak sa v rámci nášho okresu dá zaočkovať ešte 900 ľudí vo veku nad 50 rokov. Dosiahneme tak hranicu zaočkovanosti 65% a Prešov nebude zaradený do farieb, ktoré budú mať za následok ďalšie obmedzovanie fungovania prevádzok, usporadúvania podujatí aj pohybu osôb. Po prekročení hranice 65% plne zaočkovaných ľudí nad 50 rokov sa prešovský okres zároveň vyhne prípadnému prechodu do čiernej farby. V praxi to znamená napríklad to, že nebude potrebné zatvárať gastro prevádzky a nenastane najhorší scenár, ktorý sme zažili počas druhej vlny pandémie. Neváhajte a dajte sa zaočkovať aj vy.

Viac o očkovaní a registrácia tu: https://www.slovenskoproticovidu.sk/sk/

 
4.10.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 1314 krát