Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Záhrada plná prešovských talentov

V sobotu 18. septembra 2021 vás spolu s PKO Prešov srdečne pozývame do Záhrady umenia na prvý ročník Prehliadky mladých prešovských talentov.

prešovské talenty.png

Talentované deti sa mohli prihlásiť do prešovskej výzvy počas celého júna. Výsledkom je 53 prihlásených, z ktorých odborná porota zložená z prešovských kultúrnych osobností vybrala tie najlepšie.

Myšlienka hľadať mladé prešovské talenty vznikla pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, kedy PKO Prešov vyhlásilo veľkú multižánrovú talentovú výzvu "Mladé prešovské talenty 2021".

Vyzvalo ňou všetky prešovské deti a mladých ľudí do 18 rokov, aby sa zapojili a ukázali svoje talenty v oblasti pohybového, slovesného, divadelného, výtvarného, hudobného umenia či netradičných umeleckých i neumeleckých oblastí.

„Prekvapil nás veľký záujem a množstvo šikovných mladých ľudí, ktorí sa prihlásili a zaslali nám svoju tvorbu, videá, kresby, " hovorí Mária Putnocká, kultúrna manžérka PKO Prešov a koordinátorka projektu.

Talenty hodnotila odborná porota zložená z piatich výnimočných Prešovčanov z rôznych kultúrnych oblastí: speváčky a prvej slovenskej Superstar Katky Koščovej, autorky detských knižiek a filmovej producentky Marky Staviarskej, herca DJZ Borisa Srníka, choreografky a vedúcej DFS Šarišanček Aleny Paulusovej a akademického maliara Petra Popelku.

„Sme veľmi radi, že nám tieto prešovské osobnosti pomohli vybrať tie najzaujímavejšie talenty, keďže to vôbec nebola jednoduchá úloha. Predstavíme Vám ich na talentovej prehliadke, verejnom podujatí, ktoré sa uskutoční 18.09.2021 o 15.00 hod. v Záhrade umenia. Prešovské talenty ocení pani primátorka Andrea Turčanová a môžeme aj my všetci svojou účasťou a potleskom, ” dodáva Mária Putnocká.

---

Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu v Prešovskom okrese bude pre návštevní-kov podujatia platiť zvolený protokol “OTP”, t. j. výlučne pre osoby:
a/ plne zaočkované,
b/ testované s negatívnym výsledkom testu na COVID-19 (PCR alebo LAMP 72 hod. od odberu alebo antigénový test 48 hod. od odberu),
c/ ktoré preukázateľne prekonali ochorenie COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami.

Návštevníci sa preukážu potvrdením o očkovaní, potvrdením o prekonaní COVID-19 alebo negatívnym výsledkom testu na COVID-19, a to v papierovej alebo electronic-kej forme. Tieto potvrdenia je možné nahradiť digitálnym COVID preukazom EÚ.

Počas podujatia bude povinné prekrytie horných dýchacích ciest.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský trojičný jarmok opäť prinesie týždeň plný remesiel, folklóru a chutného jedla
Park kultúry a oddychu a mesto Prešov aj tento rok spoločne pripravili tradičný Prešovský trojičný jarmok v centre mesta, ktorý prenesie návštevníkov k svojim koreňom, ľudovej kultúre a remeslám.
Prešovská MHD vás odvezie na Posádkový deň detí
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že v piatok 31. mája mimoriadne posilní spoje k letisku v Nižnej Šebastovej. Pre všetky deti a ich rodičov je pripravený Posádkový Deň detí.
Európske mesto športu: na Prešov sa pozrela zahraničná delegácia
Na tri dni do Prešova zavítala delegácia, ktorá bude posudzovať kandidatúru Prešova na titul Európske mesto športu. Jej úlohou bolo zmapovať sieť prešovských športovísk a vypočuť si obhajobu mesta ku kandidatúre. Zaujímali sa aj o možnosti športovania pre najmenších i dôchodcov.
Dobro a práca, čo vás baví, sú receptom na dlhovekosť, odkazuje storočná pani Mária
Medzi storočných Prešovčanov sa v tomto roku zaradila aj pani Mária Prociková z Royovej ulice. Ku gratulantom sa pripojilo aj mesto Prešov.
K novým zastávkam pribudli aj moderné prístrešky
Mesto Prešov s pomocou európskych zdrojov zrekonštruovalo 4 zastávkové nástupištia na Sídlisku III. Vozidlá MHD tu majú konečne vybudovaný vlastný pruh, ktorým zachádzajú k zastávke a nebránia tak v jazde autám za nimi. Na dvoch zastávkach boli dodané aj štyri kusy prístreškov a city-lightov najnovšej generácie.
Prešovčania zahlasovali za projekty participatívneho rozpočtu
V Prešove prebieha pilotný ročník participatívneho rozpočtu. Verejnosť hlasovala za 9 projektov, medzi ktoré sa prerozdelí viac ako 40-tisíc eur. Jednotlivé projekty môžu žiadatelia začať realizovať už v júni 2024.
Linky 4, 8 a 38 budú premávať v prázdninovom režime
DPMP, a.s. informuje cestujúcich, že od 3. júna 2024 budú linky 4, 8 a 38 premávať v prázdninovom režime.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK