PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19814/zacina_sa_tyzden_dobrovolnictva-_prihlaste_sa_aj_vy.html

Začína sa Týždeň dobrovoľníctva, prihláste sa aj vy!

13. ročník národnej kampane Týždeň dobrovoľníctva sa začína 16. septembra a potrvá do 22. septembra, pričom otvorí brány stoviek dobrovoľníckych organizácií po celom Slovensku. Týždeň dobrovoľníctva prináša možnosť vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, spoznať výnimočných ľudí a pomôcť tam, kde je to práve potrebné. Slovensko sa tak aj v roku 2021 zmení na krajinu dobrých skutkov.
týždeň dobrovoľníctva.jpg

Do kampane v Prešovskom kraji sa zapojilo 29 organizácií, ktoré pripravili pre verejnosť dohromady 37 krásnych a rozmanitých dobrovoľníckych aktivít v 12-tich lokalitách (v mestách Prešov, meste Sabinov, v areáloch nemocníc vo Vranove nad Topľou, Humennom a Svidníku, na Drienici, vo Veľkom Šariši, v Hanušovciach nad Topľou, Košiciach pri detskej železnici, Kojaticiach, Petrovanoch a Rožkovanoch). Všetky aktivity nájdete na stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk.

„Organizácie si pre dobrovoľníkov pripravili rôznorodé aktivity, ako je napríklad skrášľovanie exteriérov, zbieranie odpadkov, renovácie, pomoc pri organizácii športových hier s deťmi či seniormi, pečenie koláčikov, vysádzanie kvetov a byliniek a veľa iného, “ približuje Jana Šolcová, koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva v Prešovskom dobrovoľníckom centre.

„Veľmi sa teším, že sa nám tento rok podarilo zohnať rôznych partnerov, ktorí finančne či materiálne podporia zapojené organizácie a zaujímavými darčekmi odmenia snahu dobrovoľníkov zapojených do Týždňa dobrovoľníctva, “ uviedla Petra Gerhartová, predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra.

Prešovské dobrovoľnícke centrum bude o akcii informovať aj prostredníctvom sociálnych sietí. Kontakty sú dostupné na stránke https://www.dobrovolnictvopo.sk/tyzden-dobrovolnictva-2021.

Týždeň dobrovoľníctva 2021 je podporený z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže, z dotácie od Mesta Prešov, s podporou prešovských firiem.

 
8.9.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 695 krát