PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19797/parkovanie_pocas_navstevy_papeza_v_presove.html

Parkovanie počas návštevy pápeža v Prešove

Mesto Prešov vyčlenilo parkovacie plochy, ktoré budú k dispozícii pre pútnikov v deň návštevy Svätého Otca. Zabezpečené sú parkovacie miesta pre autobusy aj pre osobné autá, vrátane záchytných parkovísk v okolí mesta. Pútnikom však odporúčame, aby pri ceste do Prešova 14.9.2021 využili verejnú dopravu.

Mesto Prešov už má k dispozícii kompletný zoznam parkovacích plôch určených pre pútnikov, ktorí sa chcú 14. septembra 2021 zúčastniť liturgie so Svätým Otcom v Prešove. Časť parkovacích plôch sa nachádza priamo v meste, ich počet je však obmedzený, a preto budú pripravené aj veľkokapacitné parkoviská v okolí Prešova. Vodiči budú môcť zaparkovať svoje osobné autá v deň návštevy pápeža na vojenskom letisku, v západnej časti novovybudovaného úseku diaľnice D1, ako aj na záchytných parkoviskách v meste Veľký Šariš a v obci Malý Šariš, z ktorých bude zabezpečená kyvadlová doprava alebo bezplatná MHD. Celková kapacita parkovacích miest pre pútnikov je 4 600 osobných áut.

Zabezpečených je aj 235 parkovacích miest pre autobusy v pešej dostupnosti mestskej haly. Okrem toho rátame s parkovacími plochami pre ďalšie autobusy s pútnikmi na novovybudovanom úseku diaľnice D1 (juhozápadný obchvat mesta).

[STRONG][„Chcem apelovať na pútnikov, ktorí chcú prísť do Prešova na liturgiu so Svätým Otcom, aby v maximálnej možnej miere využili verejnú dopravu, teda vlaky a autobusy, nakoľko počet parkovacích miest je obmedzený. Všetko sa snažíme zabezpečiť tak, aby výstupné miesta boli v pešej dostupnosti areálu mestskej športovej haly, kde bude slávená liturgia. Pútnikom chceme čo najviac uľahčiť presun po meste, a preto bude 14. septembra bezplatná aj mestská hromadná doprava, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
][STRONG]
Bližšie informácie o možnostiach parkovania nájdete v priloženej mape s legendou.

 
26.8.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 1083 krát