Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Parkovanie počas návštevy pápeža v Prešove

Mesto Prešov vyčlenilo parkovacie plochy, ktoré budú k dispozícii pre pútnikov v deň návštevy Svätého Otca. Zabezpečené sú parkovacie miesta pre autobusy aj pre osobné autá, vrátane záchytných parkovísk v okolí mesta. Pútnikom však odporúčame, aby pri ceste do Prešova 14.9.2021 využili verejnú dopravu.

Mesto Prešov už má k dispozícii kompletný zoznam parkovacích plôch určených pre pútnikov, ktorí sa chcú 14. septembra 2021 zúčastniť liturgie so Svätým Otcom v Prešove. Časť parkovacích plôch sa nachádza priamo v meste, ich počet je však obmedzený, a preto budú pripravené aj veľkokapacitné parkoviská v okolí Prešova. Vodiči budú môcť zaparkovať svoje osobné autá v deň návštevy pápeža na vojenskom letisku, v západnej časti novovybudovaného úseku diaľnice D1, ako aj na záchytných parkoviskách v meste Veľký Šariš a v obci Malý Šariš, z ktorých bude zabezpečená kyvadlová doprava alebo bezplatná MHD. Celková kapacita parkovacích miest pre pútnikov je 4 600 osobných áut.

Zabezpečených je aj 235 parkovacích miest pre autobusy v pešej dostupnosti mestskej haly. Okrem toho rátame s parkovacími plochami pre ďalšie autobusy s pútnikmi na novovybudovanom úseku diaľnice D1 (juhozápadný obchvat mesta).

[STRONG][„Chcem apelovať na pútnikov, ktorí chcú prísť do Prešova na liturgiu so Svätým Otcom, aby v maximálnej možnej miere využili verejnú dopravu, teda vlaky a autobusy, nakoľko počet parkovacích miest je obmedzený. Všetko sa snažíme zabezpečiť tak, aby výstupné miesta boli v pešej dostupnosti areálu mestskej športovej haly, kde bude slávená liturgia. Pútnikom chceme čo najviac uľahčiť presun po meste, a preto bude 14. septembra bezplatná aj mestská hromadná doprava, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
][STRONG]
Bližšie informácie o možnostiach parkovania nájdete v priloženej mape s legendou.

mapa.jpg
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK