Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

3b CUP Prešov 2021 – „Memoriál Peťa GULIKA“

Dňa 17.7.2021 sa v Prešove na ihrisku v areáli ZŠ na ulici Československej armády konal, za dodržania všetkých protiepidemiologicých opatrení, už v poradí 7.ročník obľúbeného hokejbalového turnaja, ktorý po minulé roky bol akousi prípravou pred štartom 3b Prešovskej Hokejbalovej ligy.

Spoločná.jpg

Žiaľ tento ročník bol atypický hneď z dvoch dôvodov. Tým prvým, je ešte stále pretrvávajúca mimoriadna celosvetová situácia okolo epidémie vírusu COVID-19, a preto turnaj tentokrát neslúžil ako príprava, na už spomínaný možný nový ročník 3b PHbL, ale bol usporiadaný hlavne v duchu tichej spomienky na nášho tragicky zosnulého kamaráta, perfektného človeka telom a dušou Petra GULIKA (†40), po ktorom už navždy ponesie jeho meno.
O víťazstvo na turnaji sa nakoniec „pobilo“ šesť hokejbalových mužstiev od Košíc až po Bardejov vo veku od 15 do 50 rokov, v ktorých sme mohli zhliadnuť aj rad, nielen mládežníckych hokejbalových reprezentantov Slovenska. Diváci si tak určite prišli na svoje, keď boli svedkami množstva pekných akcií, parádnych gólov, ale aj bravúrnych brankárskych zákrokov.

Výsledky zákl. skupín:
A: HBC ASSASSINS Prešov – OLD and NEW SCHOOL Bardejov 7:1
B: HBC UNIVERZÁL Košice – HBC AVION Košice 2:0
A: OLD and NEW SCHOOL Bardejov – SCREAMERS JUNIOR Košice 1:4
B: HBC AVION Košice – HBC SPARTANS Prešov 1:2
A: SCREAMERS JUNIOR Košice – HBC ASSASSINS Prešov 1:5
B: HBC SPARTANS Prešov – HBC UNIVERZÁL Košice 2:5

Štvrťfinále:
SCREAMERS JUNIOR Košice – HBC AVION Košice 1:2
HBC SPARTANS Prešov – OLD and NEW SCHOOL Bardejov 2:1

Semifinále:
HBC ASSASSINS Prešov – HBC AVION Košice 3:0
HBC UNIVERZÁL Košice – HBC SPARTANS Prešov 2:0

o 3. miesto:
HBC AVION Košice – HBC SPARTANS Prešov 0:1 sn.

Finále:
HBC ASSASSINS Prešov – HBC UNIVERZÁL Košice 3:2 sn.
... ... vo finále na seba narazili nielen dva najvyššie nasadené mužstvá turnaja s už spomínanými mládežníckymi reprezentantmi na súpiskách, ale aj mužstvá v ktorých pôsobil (HBC ASSASSINS Prešov aj založil a viedol) náš navždy „kapitán“ Peťo GULIK, česť jeho pamiatke.

Individuálne ocenenia:
Najužitočnejší hráč turnaja – Matej GULIK (HBC ASSASSINS Prešov)
Najlepší útočník turnaja – Adam MARKUŠ (HBC UNIVERZÁL Košice)
Najlepší brankár turnaja – Denis MARUŠČÁK (HBC SPARTANS Prešov)
Cena FAIR PLAY – HBC AVION Košice

HBC ASSASSINS Prešov víťaz turnaja.jpg
Stužka.jpg
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK