Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Linky prešovskej MHD prechádzajú do prázdninového režimu

Od 1.7.2021 premáva MHD v Prešove podľa cestovného poriadku pre pracovný deň – prázdniny. Pri trolejbusových linkách č. 4, 8 a 38, ktoré prešli na letný režim premávky o niečo skôr, sa cestovné poriadky nemenia.

MHD prázdniny.jpg

So začiatkom letných prázdnin sa už tradične menia aj cestovné poriadky na linkách prešovskej MHD. Od 1. júla 2021 budú platiť pre všetky linky odchody spojov vyznačené v strednom stĺpci cestovných poriadkov s názvom pracovný deň prázdniny, vrátane troch trolejbusových liniek, ktoré prešli na letný režim premávky už v mesiacoch máj a jún.
Linky prešovskej MHD prechádzajú do prázdninového režimu.

K 1.7.2021 bude zriadená úplne nová jednosmerná zastávka „Poliklinika“ na trase linky č. 29 v smere k fakultnej nemocnici s nástupiskom na Remscheidskej ulici. Zriadenie zastávky prinesie zlepšenie dostupnosti zdravotného strediska obyvateľom zo Sídliska II a Sídliska III. Okrem toho sa vytvorí prepojenie medzi zdravotným strediskom na Levočskej ulici a fakultnou nemocnicou. Cestujúci sa tak budú môcť dostať od jedného lekára k druhému aj s 10-minútovým lístkom. Doteraz museli cestujúci, ktorí využívali linku č. 29 na cestu do polikliniky na Levočskej ulici, vystupovať až na zastávke Floriánova. Zriadením zastávky Poliklinika na Remscheidskej sa vytvorí pomyselný prestupný uzol a dochádzková vzdialenosť pre cestujúcich sa skráti až o viac než 300 metrov.

MHD linka č. 29.png
MHD prazdninovy rezim.png
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK