PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19730/mesto_presov_v_spolupraci_s_nds_zrekonstruovalo_cestu_na_ulici_za_kalvariou.html

Mesto Prešov v spolupráci s NDS zrekonštruovalo cestu na ulici Za Kalváriou

Mesto Prešov odovzdalo do predbežného užívania cestu na ulici Za Kalváriou, ktorá prešla kompletnou rekonštrukciou. Pribudla tu nová dažďová kanalizácia, nový asfalt a moderné verejné osvetlenie. Aktuálne je ešte potrebné osadiť zvislé dopravné značenie.
Za Kalváriou 2.jpg

Rekonštrukcia cesty Za Kalváriou začala v decembri 2020 frézovaním starého povrchu vozovky. Súčasťou prác na ceste bola úplná rekonštrukcia dažďového potrubia, ktoré je dimenzované tak, aby odvádzalo dažďové zrážky z povrchu hlavnej a vedľajších vetiev komunikácie. Zrealizovalo sa taktiež nevyhnutné zvýšenie únosnosti zemného telesa cementovou vrstvou a drenáž zemného telesa, keďže pôvodná cesta túto nevyhnutnosť nemala. Okrem toho sa v zemnom telese umiestnili chráničky pre operátora, internetového providera a 34 stĺpov verejného osvetlenia. Taktiež boli osadené nové obrubníky a položený nový asfalt v celom profile v dĺžke 1138 m.

Mesto Prešov v spolupráci s NDS zrekonštruovalo cestu na ulici Za Kalváriou„ Som rada, že sa nám podarilo úspešne ukončiť všetky práce na ulici Za Kalváriou. Išlo o náročnú rekonštrukciu, ktorá bola združenou investíciou mesta Prešov a Národnej diaľničnej spoločnosti. Nakoľko cesta je veľmi úzka, práce si vyžiadali aj množstvo obmedzení, a preto sa chcem obyvateľom z tejto lokality poďakovať za trpezlivosť. Verím, že s výsledkom budú všetci spokojní a nová cesta bude ľuďom slúžiť dlhé roky, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Mesto Prešov v spolupráci s NDS zrekonštruovalo cestu na ulici Za KalváriouRekonštrukciu zrealizovala Správa a údržba komunikácií mesta Prešov. Náklady na rekonštrukciu, ktoré hradí mesto Prešov, predstavujú 634 tisíc eur s DPH. Kompletná modernizácia osvetlenia bola zrealizovaná za 77 tisíc eur s DPH. Asfalt na ceste položila NDS, a.s. na vlastné náklady.

Rekonštrukcia cesty sa realizovala v čase, keď už táto komunikácia nebola potrebná pre stavbu diaľničného obchvatu, konkrétne objektov pred tunelom. Ukončenie prác však ovplyvnilo aj časové a kapacitné skoordinovanie sa s NDS.

 
16.6.2021 | Autor: Mgr. Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 734 krát