Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Prešov už skrášľujú letničky

Mesto Prešov v týchto dňoch skrášlilo farbami viac ako 6 000 kvetov. Nájsť ich môžete v rôznych častiach mesta.

letničky 1

V meste Prešov je v týchto dňoch postupne vysádzaných 6315 ks letničiek.

Ide o 9 druhov letničiek - begónie, muškáty ružové a červené, aksamitníky, zinnie, sedmokrásky, petúnie, ale aj kany indické v rôznych farbách či letničky s okrasnými listami, napr. Plectranthus. K týmto kvetom pribudne na jeseň ešte 21 druhov trvaliek a 3 druhy cibuľovín (tulipánov a narcisov).

Prešov už skrášľujú letničkyLetničky môžu Prešovčania i návštevníci mesta nájsť v 21 záhonoch v centre mesta na Hlavnej ulici, na Námestí mieru, v kvetináčoch pred Mestským úradom na Jarkovej ulici, pred Divadlom Jonáša Záborského, pri Evanjelickom kolégiu, pred Krajským pamiatkovým úradom, na Levočskej ulici a v blízkosti NC Opál.

Centrum mesta skrášli navyše 8 gárs s kvetmi a kvetináče v oknách historickej budovy radnice. Kvety v meste Prešov vysádza dodávateľská spoločnosť Záhrada Real, s.r.o.

letničky 2
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK