Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Spustili sme nové parkovacie zóny

V rámci systému regulácie statickej dopravy pribudli v meste Prešov od júna 2021 nové spoplatnené zóny. Ide o zónu č. 3 a dve ulice v zóne č. 4. Mestský úrad pokračuje vo vydávaní nových virtuálnych parkovacích kariet.

4. júna 2021 bola v meste Prešov kompletne spustená do prevádzky rezidentská zóna č. 3, v ktorej je spolu 563 parkovacích miest (z toho 538 pre rezidentov). Plne funkčná je aj novozavedená časť zóny č. 4 , kde je spolu 36 parkovacích miest (všetky sú určené pre rezidentov). V oboch zónach je dokončené vodorovné aj zvislé dopravné značenie. Obyvatelia týchto lokalít, ktorí si podali žiadosť o vydanie virtuálnej rezidentskej parkovacej karty a zaplatili 20 eurový ročný poplatok už majú svoje karty aktívne. Ostatní môžu žiadosti o vydanie kariet podávať naďalej. Viac informácií nájdete tu:

https://www.presov.sk/zriadenie-parkovacej-karty.html

parkovacia zóna
zavedenie zóny č. 3 a časť zóny č. 4
zavedenie zóny č. 3 a časť zóny č. 4
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK