Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešov Karate Kids nezaháľali ani počas korona pauzy.

Aj keď od októbra 2020 došlo k uzavretiu športovísk v podstate až do dnešných dní, členovia Karate klubu Junior Prešov nezaháľali ani počas zúriacej pandémie. Okrem pravidelných ONLINE tréningov, ktoré mali deti z klubu k dispozícii zdarma, viaceré z úspešných PRESOV KARATE KIDS súťažili aj na čím ďalej častejšie sa vyskytujúcich ONLINE súťažiach.

Karate Kids Prešov

Aj na ONLINE súťažiach dosahovali členovia Karate klubu Junior Prešov vynikajúce výsledky. Pár najlepších z nich, si uvedieme nižšie v texte:

MSR ONLINE GOJU RYU 2021:
Kryštof BALUCHA - 1. miesto KUMITE
Veronika JALOWICZOROVÁ - 2. miesto KUMITE
Samuel VEVERKA - 2. miesto KUMITE
Maxim BALUCHA - 3. miesto KUMITE

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA SHITO RYU 2021 - ONLINE VIDEO:
Veronika JALOWICZOROVÁ - 3. miesto KUMITE

2 . KOLO ŽIACKEJ LIGY VÚKABU A TAÚK VIDEO ONLINE SEZÓNA 2020 - 2021
Kryštof BALUCHA - 1. miesto KUMITE a 1. miesto KATA
Samuel VEVERKA - 1. miesto KUMITE a 1. miesto KATA
Dávid DANKOVIČ - 1. miesto KUMITE a 3. miesto KATA
Soňa BDŽOCHOVÁ - 1. miesto KATA
Veronika JALOWICZOROVÁ - 1. miesto KUMITE

1 . KOLO ŽIACKEJ LIGY VÚKABU A TAÚK VIDEO ONLINE SEZÓNA 2020 - 2021
Kryštof BALUCHA - 1. miesto KUMITE a 1. miesto KATA
Samuel VEVERKA - 1. miesto KUMITE a 1. miesto KATA
Dávid DANKOVIČ - 1. miesto KUMITE a 3. miesto KATA
Soňa BDŽOCHOVÁ - 1. miesto KATA
Veronika JALOWICZOROVÁ - 1. miesto KUMITE

31. ROČNÍK KARATE ZVOLEN CUP 2021 - VIDEOSÚŤAŽ:
Samuel VEVERKA - 1. miesto KUMITE a 1. miesto KATA
Soňa BDŽOCHOVÁ - 1. miesto KATA

SLOVENSKÝ POHÁR DETÍ A ŽIAKOV 2020 - NEVÁHAJ A TOČ! - SUPERFINÁLE:
Kryštof BALUCHA - 2. miesto KUMITE

SLOVENSKÝ POHÁR DORASTENCOV, JUNIOROV A U21 2020 - SUPERFINÁLE:
Samuel VEVERKA - 3. miesto KUMITE
Veronika JALOWICZOROVÁ - 1. miesto KUMITE

K ONLINE sezóne sa vyjadril aj tréner PRESOV KARATE KIDS : Ľubomír Čiernik

Ako hodnotíte jeseň 2020, resp. jar 2021 kedy boli obmedzené tréningy mládeže?
Veľmi ťažké obdobie pre nás trénerov, pre deti, celkovo pre detský šport ako taký. Obdobie “ničnerobenia” bolo veľmi dlhé. Prebiehali síce ONLINE tréningy a súťaže, avšak to nie je to pravé orechové, ani pre deti, ani pre nás trénerov.

Myslíte si, že boli opatrenia a obmedzenia príliš veľké v rámci športu pre deti?
Neviem posúdiť z informácií, ktoré som mal k dispozícii ako bežný smrteľník čo a ako malo byť urobené v rámci detského športu. Skôr sme boli prekvapení ako tréneri nielen v karate, že na Slovensku detský šport nefungoval a v okolitých krajinách tréningy prebiehali (Ukrajina, Maďarsko, Poľsko atď.). Samozrejme v najhoršom období “odstávka” je potrebná, avšak pol roka obmedzení bolo dosť dlhé obdobie. Dalo sa síce neskôr trénovať v obmedzených počtoch od určitého obdobia, avšak pre kluby s veľkým počtom detí, bolo nemožné realizovať takéto tréningy. Stretol som sa s názorom, že deťom pauza neublíži, že sa adaptujú. Osobne si myslím, že je to amatérsky, zjednodušený pohľad na vec. Ešte jedna podobne dlhá pauza a výkonnostný šport bude pre jednu generáciu na Slovensku stratený. Bez súťaží prežijeme určité obdobie, bez tréningov je to nemožné.

Ako to myslíte?
Myslím to tak, že keď inde v zahraničí sa trénuje a naše slovenské deti budú stáť v tréningovom procese, v podstate s pauzami počas obdobia 2 a pol roka, je nemožné aby mohli konkurovať do budúcna zahraničiu. Môžme v podstate všetky športy stavať na novo svoje kategórie, manšafty a kluby. Verím, že kompetentní ľudia v športe hľadali spôsoby ako zachovať tréningové procesy u detí, avšak zjavne ich nenašli oproti iným krajinám. Keď teraz počúvame o tretej vlne, začíname mať obavy, že jeseň bude zlá pre všetky kluby, ktoré sa venujú deťom.

Potešilo Vás niečo v tomto období?
Zo športového hľadiska? Málo. Potešila nás účasť na ONLINE tréningoch nášho klubu, ďalej výsledky našich detí na ONLINE súťažiach. Potešilo ma znovu opätovné otvorenie tréningového procesu detí. To je tak asi všetko. Ďalej veríme, že sa pracuje na kompetentných miestach na tom, aby na jeseň deti nedostali stopku. Nejde totižto len o konkurencie schopnosť v športe, ide hlavne o zdravé návyky detí k rôznym pohybovým vzorcom. A tie si deti doma nevybudujú pri počítačoch.

Nebojíte sa, že sa deti nevrátia do Vášho klubu po skoro polročnej pauze?
Nie tieto obavy nemám, už aj preto, že v súčasnosti nám beží nábor a pokorili sme práve druhú stovku členov. Takže sa vraciame pomaličky na čísla aké sme mali pred koronou. Deti aj rodičia sú nadšení z opätovne otvorených tréningov, všetci sa tešíme. Viem ale o iných kluboch v rôznych, ktoré majú ohrozenú činnosť z hľadiska počtu členov. Osobne si myslím, že podobné krízy sa negatívne začínajú prejavovať prv v menších kluboch a pri opätovných uzatvoreniach detských tréningových procesov, podobné problémy čakajú aj väčšie kluby ako sme napríklad my.

Máte nejaké želanie pred letom?
Nech všetkým našim zverencom drží zdravie, nech všetky deti na Slovensku dosýta športujú a hýbu sa a verím, že na jeseň aj keď príde neviem čo, nedôjde k úplnému odstaveniu športu pre deti na také dlhé obdobie ako tomu bolo nedávno.

Karate Kids Prešov
Karate Kids Prešov
Karate Kids Prešov
Karate Kids Prešov
Karate Kids Prešov
Karate Kids Prešov
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK