Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Mesto Prešov podporuje petíciu za vysporiadanie pozemkov vo verejnom záujme

Mesto Prešov sa pridalo k podpore petície za vysporiadanie pozemkov a prijatie legislatívy podporujúcej vysporiadavanie a vyplácanie pozemkov pod existujúcimi verejnými stavbami, verejnou zeleňou a dielami vybudovanými vo verejnom záujme štátom.

Vzťah k pozemkom predstavuje jednu zo závažných tém, ktorá trápi mnohé slovenské mestá a obce. Ide o dlhoročný problém, ktorý zatiaľ nemá jasné a relevantné riešenie, ktoré by bolo v prospech vlastníkov i samospráv. Mesto Prešov sa preto pridáva k celoslovenskej petícii s cieľom vytvoriť spoločný tlak a dosiahnuť vysporiadanie vzťahov k pozemkom z úrovne štátu. Petícia má zároveň poukázať aj na potrebu hľadania riešenia v oblasti špekulatívnych a pre pôvodných vlastníkov nevýhodných výkupov. Aj tento problém, ktorý nie je celkom viditeľný, je obrovský. S procesom usporadúvania pozemkových vzťahov a preukazovania vlastníckych práv k pozemkom sa bežne stretáva skoro každé mesto či obec. Pohnúť veci správnym smerom môžete aj vy, stačí k tomu Váš podpisu na petičnom hárku.

http://bit.ly/Peticia-vysporiadanie

Petíciu môžete zdieľať ďalej, aby sa táto problematika dostala k čo najširšiemu okruhu dotknutých ľudí a samospráv. Petícia je elektronická, podpisy však bude možné zbierať aj osobne.


Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK