Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Práce na Jarkovej ulici môžu pokračovať bez prerušenia, mesto Prešov uspelo s odvolaním na Okresnom úrade

Stavebné povolenie na rekonštrukciu Jarkovej ulice bude už po druhý raz posudzovať Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na Okresnom úrade Prešov. Pôvodné rozhodnutie preskúmal odvolací orgán, ktorý ho zrušil a vrátil na nové prejednanie. Dokončenie stavebných prác na Jarkovej tak ohrozené nie je.

Stavebné povolenie na rekonštrukciu Jarkovej ulice v Prešove bolo vydané ešte v auguste 2018. S dlhoočakávanou komplexnou opravou ulice v historickom centre začalo mesto v máji 2020. Presne o tri mesiace neskôr súkromná spoločnosť JASAn Parkus III, spol. s r. o. , ktorá vlastní parkovisko v severnej časti ulice, podala na Okresnom úrade podnet na preskúmanie stavebného povolenia. Stavebné konanie bolo pritom oznámené verejnou vyhláškou a každý občan mohol vzniesť námietky alebo pripomienky ak sa cítil dotknutý touto stavbou. Uvedená firma však podnet podala až dva roky po vydaní povolenia na rekonštrukciu.

Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na Okresnom úrade Prešov, ktorý sa podnetom zaoberal následne zrušil právoplatné stavebné povolenie na rekonštrukciu ulice. Mesto Prešov sa preto odvolalo na Okresný úrad, odbor opravných prostriedkov, ktorý zrušil rozhodnutie prvostupňového orgánu a celú vec mu vrátil na nové prejednanie a rozhodnutie, pričom nové rozhodnutie už musí zákonným spôsobom odôvodniť a konkretizovať všetky ustanovenia príslušného zákona. Mesto Prešov tak môže dokončiť rekonštrukciu Jarkovej ulice už v najbližších týždňoch, bez zbytočného prerušenia stavebných prác.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK