PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19687/pamiatku_obeti_fasizmu_sme_si_uctili_aj_v_presove.html

Pamiatku obetí fašizmu sme si uctili aj v Prešove

V Prešove sme si pri pamätníkoch v Južnom parku a na Konštantínovej ulici pripomenuli pamiatku obetí druhej svetovej vojny pietnym aktom kladenia vencov.

76 rokov od konca 2. sv. vojny sme si v Prešove pripomenuli pietnym aktom kladenia vencov, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, predstavitelia miestnej i regionálnej samosprávy a štátnej správy a ďalší. Zvláštnu pozornosť si vyslúžil aj jeden priamy účastník protifašistického odboja.

Tento rok sa pietny akt uskutočnil v komornej atmosfére, v malom sprievode a bez hudby. Chýbali aj slávnostné salvy z pušiek.

„V Deň víťazstva nad fašizmom si pripomíname porážku fašizmu a skláňame úctu všetkým, ktorí sa o túto porážku pričinili. Ani počas pandémie nesmieme zabúdať na našu históriu, ktorá ovplyvnila naše životy a preto je dôležité si tento deň pripomínať na znak úcty všetkým, ktorí bojovali za lepšiu budúcnosť, za nás, “ uviedol viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba.

Po položení vencov k Pamätníku Červenej armády položili účastníci pietneho aktu vence aj k Pamätníku obetiam bombardovania Prešova na Konštantínovej ulici.

 
7.5.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 739 krát