Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V Prešove sa začína kosba verejnej zelene

V Prešove sa od začiatku mája začína kosiť verejná zeleň. Pracovníci TSMP, a.s. postupne kosia líniovú a parkovú zeleň vo vlastníctve mesta.

Od 7. mája 2021 v meste Prešov prebieha kosba verejnej zelene podľa schváleného harmonogramu.

Pracovníci spoločnosti Technické služby mesta Prešov, a.s. kosia verejné plochy vo vlastníctve mesta Prešov, vo všetkých jeho mestských častiach.

Začína sa líniovou zeleňou (popri cestách) a reprezentatívnou zeleňou (parky), nasledovať bude kosba vo vnútroblokoch. V meste Prešov sa kosba verejnej zelene realizuje počas roka trikrát.

V niektorých lokalitách sa tráva kosí aj mulčovacou kosačkou, ktorá pokosené trávne zvyšky rozomieľa na drobné časti a zabezpečuje tak návrat organických živín späť do pôdy v najprirodzenejšej forme, bez potreby využívania umelých hnojív.

Vzhľadom na to, že kosba zelene závisí najmä od klimatických podmienok, v prípade nepriaznivého počasia sa jej jednotlivé termíny môžu meniť.

Prílohy
HARMONOGRAM KOSBY 2021
pdf
491,6 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK