Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Stropkovský Park zvierat postupne mení zameranie, novinkou budú surikaty a ary

Po zimnej prestávke je od polovice apríla verejnosti sprístupnený stropkovský Park zvierat.

Toto unikátne zariadenie v širšom centre mesta vstupuje v tomto roku už do svojej tridsiatej ôsmej sezóny. Pre návštevníkov prináša opäť niekoľko noviniek. „Vzhľadom na nevyhnutné opatrenia, ktoré sme museli prijať v súvislosti s legislatívou upravujúcou prevádzku podobných zariadení, sme v uplynulom období upriamili pozornosť na postupnú zmenu zamerania Parku zvierat. Už dávnejšie sme boli nútení vzdať sa šeliem a zamerať sa skôr na chov primátov, spevavcov, papagájov, hlodavcov či plazov v rozšírenom teráriu, “ priblížil Kamil Soóš, vedúci Parku zvierat, ktorý patrí od roku 2019 pod mestský podnik Služba.

Pred aktuálnou sezónou zrekonštruovali voliéry pre opice, rozšírili vivárium, spestrením areálu bude aj nová skalka s kaktusmi a korytnačkami. V pláne je tiež prestavba niekdajšieho bazéna pre vodné vtáky na atraktívnejšie záhradné jazierko. „V rámci rozširovania genofondu pribudli do Parku nové surikaty, a tiež papagáje ako alexander malý, rozela pestrá, ara modrožltá, agapornis škraboškový, korela či papagájec vlnkovaný. Vo viváriu bude novinkou viacero jašterov ako leguán zelený, gekončík nočný a felsuma madagaskarská, “ doplnil K. Soóš. Sprístupnené bude aj detské ihrisko.

V lete by mal byť k dispozícii aj bufet v novej Rozprávkovej chalúpke, ktorej výstavbu správca areálu aktuálne pripravuje.
Park zvierat bude otvorený denne od 10.00 do 17.00 hod. , počas letných mesiacov do 18.00 hod..

Vstupné ostáva nezmenené, dospelí zaplatia 1,50 eur, deti od 3 rokov 1 euro, pre skalných návštevníkov je tiež možnosť zakúpenia rodinných vstupeniek. Sezóna by mala trvať do konca októbra.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK