Piatok, 03. máj 2024
Meniny má Galina | zajtra Florián

Galéria Caraffka opäť víta Prešovčanov explóziou farieb

Galéria v Caraffovej väznici otvorila opäť svoje brány pre všetkých návštevníkov a pokračuje v nedokončenej výstave. Čaká na vás explózia farieb a neobyčajný kultúrny zážitok.

Prešovská Galéria Caraffka opäť pozýva všetkých Prešovčanov zažiť výnimočný kultúrny zážitok. Pokračuje v nedokončenej výstave Vianočný salón Dielo.eu 2020, pri ktorej na návštevníkov čaká množstvo farieb, tvarov a žánrov.

Vstup do galérie je pre rekonštrukciu Jarkovej ulice dočasne zboku, teda z Floriánovej ulice.

„Od 20.4. do konca mesiaca opäť otvárame našu výstavu Vianočný salón. Pozývame vás za kultúrou k nám do Caraffky, kde na vás čaká vyše päťdesiat diel dvadsiatich autorov, ktoré sú zaujímavé svojou obsahovou rozmanitosťou aj hravosťou. Tešíme sa na vás, " pozýva Prešovčanov Barbora Rusiňáková, riaditeľka PKO.

Svojou tvorbou sa na výstave predstavujú autori zapojení do virtuálnej galérie www.dielo.eu, zameranej na súčasné slovenské výtvarné umenie, ktorá prezentuje, propaguje a sprostredkováva predaj umeleckých diel. Riadi ju Miroslav Pribiš, organizátor podujatia, v spolupráci s kurátorom výstavy Jánom Bartkom.

„V dnešných časoch, keď si pomaly zvykáme vnímať aj výtvarné umenie takmer iba v online priestore či virtuálnej podobe, osamotený návštevník galérie určite ocení, že v krásnych priestoroch Caraffky nájde obrazy a sochy v ich konkrétnej materiálovej podobe. Rôznosť výtvarných druhov, žánrov a štýlov tu vytvára jednotu - jednotu v mnohosti i jednotu umeleckého diela a architektúry, " hovorí Ján Bartko.

Pri prehliadke galérie je potrebné naďalej dodržiavať platné hygienicko-bezpečnostné opatrenia. Povolené sú individuálne prehliadky s dodržaním podmienky jedného návštevníka na 15 m2 a vstup je povolený iba s negatívnym testom (nie starším ako 7 dní). Návštevníci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

Viac informácií nájdete aj na FB stránke Galérie Caraffka: https://bit.ly/32uE3zQ

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK