Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

OpenJazzFest sa vracia na Zelenú vodu v podobe 11.ročníka obľúbeného jazzového openair festivalu.

Priaznivci nielen jazzovej hudby sa tento rok predsa len dočkajú svojho obľúbeného festivalu.

ojf_pod seba

Na Zelenú vodu pri Novom Meste nad Váhom sa po troch rokoch vracia jazzový festival OpenJazzFest, ktorý sa už tradične bude konať na brehu jazera v prírodnom amfiteátri vo skvelej a takmer rodinnej atmosfére. „Som veľmi rád, že sa nám po 3 rokoch podaril aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia a ďalších partnerov návrat nášho festivalu na Zelenú vodu, ” konštatuje Tibor Zelenay, dramaturg a riaditeľ festivalu.

Ako je už u tohto festivalu zvykom, predstavia sa na ňom nové autorské projekty slovenských hudobníkov a zahraniční hostia, ktorí sa ešte nemali možnosť na Slovensku prezentovať alebo nie tak často zavítajú do našej krajiny.

V piatok 23. júla odštartuje festival mladý slovenský klavirista a skladateľ Miloš Biháry so svojím projektom Jazz Funk Brothers Orchestra, ktorý získal ocenenia na domácich súťažiach a predstavil sa na mnohých hudobných festivaloch. Hosťom projektu bude aj mladá talentovaná speváčka Vanessa Šarközi.


https://www.youtube.com/watch?v=ydJL9L3ruOI
https://milosbiharyjazzfunkbrothers.sk/
https://www.facebook.com/MilosBiharyJazzFunkBrothers/

Piatok bude aj dňom predstavenia a krstu nového projektu Majster a Margaréta, ktorý pripravila a skomponovala slovenská skladateľka a flautistka Sisa Michalidesová dvojnásobná držiteľka ceny Esprit za najlepší slovenský jazzový album a privedie so sebou na pódium naozaj hviezdne obsadenie. Okrem iných vystúpia klavirista Ľuboš Šrámek, gitarista Pavol Bereza, basgitarista Robert Vizvári a klávesák Peter Preložník. „Veľmi sa tomu teším, že sa Sisa opäť vráti po rokoch na náš festival a to hneď s čerstvým projektom, ktorý bude mať u nás premiéru,“ dodáva Tibor Zelenay


https://www.youtube.com/watch?v=ARPZu6WvUSI
https://www.facebook.com/sisa.michalidesova

„Piatkový večer uzavrie prvý zahraničný hosť festivalu, ktorým bude maďarský gitarista Csaba Tóth Bagi, s ktorým som sa zoznámil, keď sprevádzal Al Di Meolu a prišiel k nám do klubu Blue Note, “ pokračuje Tibor Zelenay. Tento famózny gitarista sa predstaví s projektom Balkan Union, v ktorom sa mixujú rôzne žánre od jazzu, cez funky až po bebop, všetko však v jednotnom jazyku balkánskej hudby, ktorá má vášeň, dušu a tradíciu.

https://www.youtube.com/user/tbcsaba 

Sobotu 24. júla otvorí ďalší mladý, slovenský supertalent, len 10-ročný Áron Hodek, s ktorým budú na pódiu okrem jeho brata, bubeníka Davida Hodeka, aj ďalší známi slovenskí hudobníci. Áron hrá na basgitare a napriek svojmu veku už má na konte spoluprácu a vystúpenia s takými legendami ako Doobie Powell či Richard Bona. Vystúpia s projektom Áron Hodek & jazz friends.


https://www.youtube.com/watch?v=gg4nWUycr7s
https://www.facebook.com/aronthebassist/
https://aronhodek.com/

Celý program festivalu predstavia organizátori do konca apríla vrátane ďalších zahraničných hostí, s ktorými aj vzhľadom na určité predpokladané obmedzenia v cestovaní cez hranice momentálne riešia logistiku. „Zostáva veriť, že sa situácia bude už len zlepšovať, “ dodal na záver Tibor Zelenay.

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 20 tisíc návštevníkov. Už tradične je miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej generácie až po tú najmladšiu, všetci v dobrej pohode a krásnom prírodnom prostredí. Jedenásty ročník sa uskutoční 23. - 24. júla 2021, pričom brány festivalu sa otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 a koncertný program tradične od 19:00 hodiny. Počet vstupeniek bude vzhľadom na pretrvávajúcu pandemickú situáciu zatiaľ obmedzený, podľa vývoja a možností budú miesta doplnené.

Informácie a vstupenky:
https://www.openjazzfest.sk/sk

https://www.ticketportal.sk/


Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

Aron Hodek
Csaba Toth Bagi - Balkan Union
Miloš Biháry
Open jazz fest foto
Sisa Michalidesová
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK