Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Vrbovské miniVetry ohlásili program a spustili predpredaj lístkov

So zlepšujúcou sa pandemickou situáciou uvažujú organizátori podujatí nad tým, ako by mohlo vyzerať festivalové leto. Po minuloročnej skúsenosti chce Braňo Jobus zopakovať Vrbovské miniVetry v pandemickej verzii Precceda + 999 návštevníkov. Na facebookovom profile festivalu uverejnil kompletný program, ktorý pripravil pre leto 2021 a spustil pred-predaj lístkov.

“Po zlepšení situácie v prvej vlne pandémie sa nám podarilo minulý rok usporiadať veľmi úspešný model, nazvaný Vrbovské miniVETRY. Vzhľadom k situácii, ktorá sa diala počas celého roka, sme s pánom Preccedom Húpacím Kónom ani na okamih nezatúžili po inej variante, ” hovorí Braňo Jo-bus. Nad vyšším počtom návštevníkov by v roku 2021 neuvažoval ani v prípade úplného zrušenia opatrení.

Návštevníci, ktorí úspešne absolvovali minuloročné podujatie, vedia, že sa na akcii podarilo dodržať všetky hygienické a bezpečnostné predpisy. S tým rátajú organizátori aj v roku 2021. Festival sa od svojej premiéry koná pod heslom: “Bezpečnosť pri zábave je dôležitejšia ako zábava samotná.” Nakoľko sa situácia mierne zlepšuje, rozhodli sa organizátori oznámiť dátum a program pripravovaného ročníka. Zároveň spustili predpredaj lístkov v obmedzenej kapacite 999 návštevní-kov.

“Veríme, že v letných mesiacoch budú povolené akcie do tisíc ľudí, pretože zlepšujúca sa pande-mická situácia a očkovanie nám dávajú letnú nádej, preto si dovoľujeme pozvať návštevníkov na Vrbovské miniVetry.” Tie sa uskutočnia 3.júla 2021 o 13. hodine a 14. minúte na futbalovom štadió-ne vo Vrbovom.

Novinka v programe s vynálezom od slovenských vedcov
Absolútnou novinkou v programe budú ozvučené rozprávky Readmio. Unikátna aplikácia ponúka stovky slovenských a svetových rozprávok, ktoré ožívajú, pretože pri ich čítaní zariadenie automa-ticky podfarbuje hlas hovoriaceho zábavnými zvukmi alebo hudbou. “Aktuálne v tejto aplikácii pub-likujem moje príbehy o Chrontulienke a najviac ma teší, že som do tých príbehov mohol zároveň nahrať zvuky a zložiť hudbu. Pre mňa je to splnený sen, pretože sa mi vďaka tejto aplikácii podarilo spojiť komponovanie hudby a písanie rozprávok do jedného uceleného diela, ” predstavuje Braňo Jobus novinku zo svojej tvorby, ktorá už je k dispozícii na bezplatné stiahnutie v App Store alebo Google Play. Jobusovky sa tak ocitli v dobrej spoločnosti stoviek domácich aj zahraničných rozprávok v inovatívnom prevedení. Ďalšou zaujímavosťou je, že rozpoznávanie hlasu vyvinuli slo-venskí vedci z Ústavu informatiky SAV.

Hudba aj obľúbené súťaže
Vrbovskí Víťazi vystúpia s Komorným orchestrom mesta Trenčín, s ktorým ste bratov Jóbusových mohli vidieť v minulotýždňovom vydaní relácie Klubtúra na Dvojke. Svoju účasť potvrdili už tradič-ne Chiki liki tu-a, Polemic, Sto Múch, Katarína Máliková a Blikajúci Dychový Hudobný Systém. V sprievodnom programe sú pripravené tiež obľúbené, recesistické súťaže Streľba z poplašnej pištole, Megalukostreľba, Veľká Vrbovská, Formula Nula a Džukebox Live.

Aj tento rok organizátori pripomínajú, že bezpečnosť pri zábave je dôležitejšia ako zábava samotná. Podujatie sa uskutoční s obmedzenou kapacitou pre tisíc ľudí. Lístky sú k dispozícii v predpredaji v sieti ticketlive.sk.

Foto: archív Vrbovské Vetry

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK