Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovské dobrovoľnícke centrum má nové vedenie

Prešovské dobrovoľnícke centrum má od polovice marca novú predsedníčku. Jeho vedenie prebrala Petra Gerhartová, ktorá na tomto poste nahradila dlhoročnú predsedníčku, Julianu Hajdukovú. Prešovské dobrovoľnícke centrum však J. Hajduková neopúšťa úplne, ostáva členkou Rady PDC – o.z..

Petra Gerhartová

Prešovské dobrovoľnícke centrum za roky svojej existencie reflektovalo potreby ľudí v treťom sektore. Z pomáhajúcej, vzdelávacej a konzultačnej organizácie sa postupne vyprofilovala na občianske združenie zamerané na prácu s dobrovoľníkmi a pomoc pri spájaní dobrovoľníkov s organizáciou. „Tá práca nie je len moja zásluha, pretože všetci členovia Rady PDC – o.z. sa zapájali do procesu plánovania a aj realizácie. Organizovali sme okrúhle stoly, kde sme diskutovali o aktuálnych témach, čo výrazne pomohlo udržať našu činnosť na pulze doby, “ vysvetľuje Juliana Hajduková. Predsedníctvo od nej Petra Gerhartová prevzala na zasadnutí Valného zhromaždenia PDC o.z. , ktoré sa konalo 16. marca 2021.

Nová predsedníčka sa teší na spoluprácu založenú na osobnom prístupe
Nová predsedníčka centra, Petra Gerhartová má na starosti riadenie tímu, ktorý chce rozšíriť o nových členov. Plánuje tiež vytvárať nové projektové aktivity a dobrovoľnícke programy. Jej cieľom je tiež vybudovanie novej vizuálnej identity a ustálenie činností v dobrovoľníckom centre. „Mojim predsavzatím je prehĺbiť spoluprácu s mestom Prešov a mimovládnymi organizáciami v Prešovskom kraji. Dám si záležať na tom, aby sa myšlienka dobrovoľníctva dostala k širokej verejnosti, ktorej chcem ukázať, že dobrovoľníčenie má ktokoľvek na dosah. Na realizáciou svojich nápadov a vízií pre centrum sa už veľmi teším a verím, že ho vďaka tomu posuniem vpred, “ hovorí o svojich plánoch pre centrum Petra Gerhartová.

Petra Gerhartová sa svojej predchodkyni poďakovala za doterajšiu činnosť a vyzdvihla jej prínos pri zachovaní kontinuity krajského oceňovania dobrovoľníkov, Srdce na dlani, ako aj rozšírenie oceňovania na jednotlivcov a kolektívy, organizácie, firmy a školy, ale aj koordinátorov dobrovoľníkov. „Za 19. rokov oceňovania máme za sebou už strom dobrých skutkov, ktorý vyrástol zo sŕdc prajných a obetavých ľudí. V tomto roku to bude 20-te výročie Krajského Srdca na dlani Prešovského kraja a verím, že táto tradícia sa udrží. Veď poďakovať všetkým, ktorí menia svet k lepšiemu je veľmi potrebné, “ dodáva bývala predsedníčka Juliana Hajduková.

Petra Gerhartová vyštudovala Matematicko-fyzikálnu fakultu na Karlovej univerzite v Prahe. Niekoľko rokov pracovala v pražskej spoločnosti Deloitte Advisory s.r.o. , kde mala na starosti riadenie projektov a tímu v oblasti poradenstva pre zákazníkov z verejnej správy, finančného sektora, energetiky atď. Popri práci dobrovoľníčila v zariadení pre seniorov a Centre pre obnovu rodiny. Po návrate do Prešova v roku 2019 sa začala zaujímať o to, ako sa v oblasti dobrovoľníctva môže angažovať. Začala preto pôsobiť v PDC s cieľom hľadať a motivovať nových dobrovoľníkov. Po tom, ako sa zoznámila so samotnou organizáciou, s príležitosťami, ktoré ponúka, ako aj s pracovníkmi z iných mimovládnych organizácií či z mesta Prešov, sa pre dobrovoľníctvo sa doslova nadchla. Ponuku stať sa predsedníčkou centra preto nemohla odmietnuť.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK