Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

COVID-19: Od 19. apríla sa uvoľňujú niektoré opatrenia

Epidemiologická situácia na Slovensku sa postupne zlepšuje. Od 19. apríla 2021 bude celá krajina podľa COVID AUTOMATU v III. stupni varovania, v bordovej farbe. S testom bude možná návšteva obchodov, služieb, či pobyt v prírode mimo okresu.

Od pondelka 19.4.2021 sa na základe rozhodnutia vlády SR uvoľňujú niektoré opatrenia:

- otvoria sa obchody a služby, pričom na každú osobu bude vyhradených 15 m2; reštaurácie však budú naďalej fungovať v rámci okienkového výdaja, či rozvozu,
- bude umožnený pohyb v prírode aj mimo okres,
- otvoria sa kostoly, na každú osobu musí byť vyhradených 15 m2,
- otvoria sa múzeá, botanické záhrady, knižnice,
- otvoria sa hotely a penzióny; pobyt bude možný tak, že ubytovať na izbe sa môže jedna spoločná domácnosť, maximálne dve dospelé osoby.
- práca z domu bude už len v rovine odporúčania,
- môžu sa otvoriť aj plavárne, ale len za účasti maximálne 6 osôb.

Pri pohybe v prírode mimo okresu, ale tiež v obchodoch, službách, kostoloch, knižniciach či múzeách bude naďalej potrebné sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19.

Vláda SR avizuje, že situácia sa zlepšuje, no je stále krehká. Naďalej preto prosí občanov o dodržiavanie všetkých prijatých protipandemických opatrení.

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

https://www.health.gov.sk/

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK