Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

V modrom pásme R bude platiť nový cenník jednorazového parkovania

Ceny krátkodobého parkovania v modrom tarifnom pásme sa od 3.5.2021 zmenia. Mesto Prešov pristupuje k úprave cenníka s cieľom zefektívniť regulované parkovanie v širšom centre.

V súčasnosti môžu parkovať návštevníci v rezidentských zónach č. 1 a 2 v rámci modrého tarifného pásma R za 1 euro denne, respektíve za 20 centov na hodinu. V snahe zlepšiť efekt regulácie parkovania dôjde od 3. mája 2021 k zmene cien pri jednorazových platbách za parkovné v modrom pásme R. V zóne 1 to bude po novom 80 centov za každú začatú hodinu s maximálnou sadzbou 6,40 eur v čase od 8:00 h do 16:00 h. V zóne 2 (od júna 2021 aj v zónach 3 a 4) to bude po novom 50 centov za každú začatú hodinu s maximálnou sadzbou 4 eurá na deň.

V čase od 16:00 do 8:00 hod. budú môcť parkovať v modrom tarifnom pásme nerezidenti len ak navštívia byt, na ktorý bude vydaná parkovacia karta „Návšteva zóny“, o ktorú je možné požiadať cez formulár v klientskom centre. Môžu o ňu požiadať rezidenti a po novom aj občania s trvalým pobytom v zóne, ktorí nemusia byť držiteľom motorového vozidla. Táto karta už totiž nebude viazaná na rezidenta zóny, ale od 3.5.2021 sa bude vydávať na konkrétny byt v danej zóne. Parkovné je stanovené na 20 centov za hodinu s maximálnou sadzbou jedno euro.

Súvisiace články
8.4.2021 Mesto Prešov rozšíri regulované parkovanie do ďalších zón, pribudnú aj nové parkovacie automaty
Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK