PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19626/mesto_presov_rozsiri_regulovane_parkovanie_do_dalsich_zon-_pribudnu_aj_nove_parkovacie_automaty.html

Mesto Prešov rozšíri regulované parkovanie do ďalších zón, pribudnú aj nové parkovacie automaty

V rámci systému regulácie statickej dopravy pribudnú v meste Prešov od júna 2021 nové spoplatnené zóny. Pôjde o zónu č. 3 a dve ulice v zóne č. 4. V tom istom mesiaci mesto osadí aj nové parkovacie automaty na najvyťaženejších miestach v zónach č. 1 a 2.

Novozavedený systém regulovaného parkovania v meste Prešov vstúpil do platnosti 1. januára 2021. Jeho súčasťou je aj úplne nové technické vybavenie parkovísk. Zatiaľ je v prevádzke 10 parkovacích automatov, ku ktorým v priebehu mesiaca jún pribudne ďalších 17. Nové automaty budú rozmiestnené v závislosti od vyťaženosti jednotlivých ulíc v rámci spoplatnených zón č. 1 a 2. „Výhodou nových parkovacích automatov je, že okrem mincí akceptujú aj platobné karty. Okrem toho sú aj ekologické, pretože sú napájané pomocou solárnych panelov, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.“

Mesto Prešov v týchto dňoch podpísalo zmluvu na nákup 25 nových parkovacích automatov, pričom zostávajúcich 8 kusov bude dodaných v roku 2022. Parkovacie automaty dodá firma EEI s.r.o. , ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania. Cena 25 automatov je 157.800 eur s DPH. V tejto sume je zahrnuté aj osadenie parkovacích automatov. Prevádzka parkovacieho systému bude naďalej plne v réžii mesta Prešov. Nové parkovacie automaty budú identické ako prvých 10 modelov a vodičom ponúknu možnosť hotovostnej aj bezhotovostnej - bezkontaktnej platby kartou. Parkovací lístok bude viazaný na evidenčné číslo vozidla (EČV), ktoré vodič zadá priamo na klávesnici automatu.

Ďalšou novinkou v rámci prešovského systému regulovaného parkovania, ktorá vstúpi do platnosti začiatkom júna bude zavedenie zóny č. 3, v ktorej bude spolu 563 parkovacích miest (z toho 538 pre rezidentov) a časti zóny č. 4, kde bude spolu 36 parkovacích miest (všetky budú určené pre rezidentov). Obyvatelia tejto lokality si budú môcť požiadať o vydanie virtuálnej rezidentskej parkovacej karty od 14. mája 2021. Viac informácií nájdete tu:

https://www.presov.sk/zriadenie-parkovacej-karty.html

Zoznam ulíc s regulovaným parkovaním v zónach č. 3 a 4 od júna 2021:

 
8.4.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1831 krát