Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tradičná Živá krížová cesta v Prešove má tento rok online podobu, no jej posolstvo zostáva nezmenené

Živá krížová cesta sa stala neodmysliteľnou súčasťou slávenia Veľkej noci v Prešove. Tento rok sa však pre hygienicko-bezpečnostné opatrenia opäť nemôže uskutočniť. Oáza - nádej pre nový život spolu s dobrovoľníkmi z Nižnej Šebastovej pripravili online záznam krížovej cesty, vďaka ktorej si veriaci môžu pripomenúť udalosti Veľkého piatku doma so svojimi rodinami.

Živá krížová cesta v meste Prešov bola už tradičnou udalosťou veľkonočných sviatkov na Veľký piatok. Minulý rok sa kvôli situácii s ochorením COVID-19 nemohla odohrať. Ľuďom táto forma prežívania krížovej cesty chýbala, najmä v dobe, keď sú možnosti prežívania Veľkej noci a jej duchovnej podstaty obmedzené.

Na podnet duchovného otca Petra Gombitu, v spolupráci s mestom Prešov, dobrovoľníci z Nižnej Šebastovej a organizácia Oáza - nádej pre nový život pripravili živú krížovú cestu reflektujúcu súčasnú "COVID dobu".

„Ježiš kráča sám, bez davu, vojakov. Je opustený, tak, ako mnoho ľudí v momentálnej dobe. Jeho cestu sprevádzajú iba jeho slová, ktoré sú prepojené s prežívaním tejto doby. Krížová cesta má všetky zastavenia, len v inej podobe, ako sme zvyknutí, " uvádza za organizátorov Miroslava Martonová.

Záznam si môžete pozrieť TU: https://www.youtube.com/watch?v=OuHYSup5pG4

Záznam krížovej cesty je zverejnený aj na oficiálnej facebookovej stránke mesta Prešov, na stránke www.niznasebastova.fara.sk a na YouTube pod názvom Živá krížová cesta Prešov 2021.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK