Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Tradičná Živá krížová cesta v Prešove má tento rok online podobu, no jej posolstvo zostáva nezmenené

Živá krížová cesta sa stala neodmysliteľnou súčasťou slávenia Veľkej noci v Prešove. Tento rok sa však pre hygienicko-bezpečnostné opatrenia opäť nemôže uskutočniť. Oáza - nádej pre nový život spolu s dobrovoľníkmi z Nižnej Šebastovej pripravili online záznam krížovej cesty, vďaka ktorej si veriaci môžu pripomenúť udalosti Veľkého piatku doma so svojimi rodinami.

Živá krížová cesta v meste Prešov bola už tradičnou udalosťou veľkonočných sviatkov na Veľký piatok. Minulý rok sa kvôli situácii s ochorením COVID-19 nemohla odohrať. Ľuďom táto forma prežívania krížovej cesty chýbala, najmä v dobe, keď sú možnosti prežívania Veľkej noci a jej duchovnej podstaty obmedzené.

Na podnet duchovného otca Petra Gombitu, v spolupráci s mestom Prešov, dobrovoľníci z Nižnej Šebastovej a organizácia Oáza - nádej pre nový život pripravili živú krížovú cestu reflektujúcu súčasnú "COVID dobu".

„Ježiš kráča sám, bez davu, vojakov. Je opustený, tak, ako mnoho ľudí v momentálnej dobe. Jeho cestu sprevádzajú iba jeho slová, ktoré sú prepojené s prežívaním tejto doby. Krížová cesta má všetky zastavenia, len v inej podobe, ako sme zvyknutí, " uvádza za organizátorov Miroslava Martonová.

Záznam si môžete pozrieť TU: https://www.youtube.com/watch?v=OuHYSup5pG4

Záznam krížovej cesty je zverejnený aj na oficiálnej facebookovej stránke mesta Prešov, na stránke www.niznasebastova.fara.sk a na YouTube pod názvom Živá krížová cesta Prešov 2021.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK