PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19594/poslanci_volili_noveho_hlavneho_kontrolora_mesta_presov.html

Poslanci volili nového hlavného kontrolóra mesta Prešov

Novým hlavným kontrolórom mesta Prešov bude Alexander Ernst. Po tajnej voľbe v mestskom zastupiteľstve získal zhodný počet hlasov so svojou protikandidátkou. O jeho víťazstve rozhodol až žreb.

Mesto Prešov pozná meno nového hlavného kontrolóra. Stane sa ním Alexander Ernst, ktorý na poste vystrieda Martina Brillu. Ten do funkcie nastúpil v roku 2019, pred niekoľkými mesiacmi však predčasne skončil na vlastnú žiadosť.

Na post hlavného kontrolóra mesta Prešov kandidovalo 10 uchádzačov. Štyria z nich svoju kandidatúru stiahli. Alexander Ernst získal v druhom kole tajného hlasovania rovnaký počet hlasov ako jeho protikandidátka a o jeho víťazstve tak rozhodol až žreb. Ernst nastúpi do funkcie 1. apríla 2021 na šesťročné obdobie. „Chcem nadviazať na prácu, ktorá sa tu už robila. Chcem ísť ďalej, chcem sa viac venovať plneniu prijatých opatrení, pretože to je dôležité. Samozrejme sa chcem pozrieť na zmluvy aké sú vo vzťahu k firmám a či mesto dostáva to, čo si objednalo a za čo platí, “ uviedol novozvolený hlavný kontrolór mesta Prešov Alexander Ernst.

Alexander Ernst dosiahol vysokoškolské vzdelanie III. stupňa na Prešovskej univerzite v Prešove. Od roku 1988 pracoval v územnej samospráve na pozíciách rôznej úrovne riadenia a kontroly a na úseku verejnej správy zastával riadiacu funkciu.

 
24.3.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1169 krát