Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

ZŠ Važecká začala s pilotným testovaním žiakov kloktacími testami

Základná škola Važecká ako prvá v Prešove spustila pilotné testovanie svojich žiakov kloktacími testami. Tieto testy sú určené najmä pre žiakov II. stupňa.

Žiaci zo ZŠ Važecká absolvovali 19. marca 2021 pilotné testovanie na ochorenie COVID-19 pomocou kloktacích testov.

Išlo predovšetkým o žiakov II. stupňa, ktorí sa aktuálne učia prezenčnou formou v malých skupinách 5 žiakov + 1 učiteľ. Testy však môžu využiť aj žiaci 3. a 4. ročníka, no iba so súhlasom zákonného zástupcu.

Pilotné kloktacie testovanie bude prebiehať v ZŠ Važeckej vždy v piatok, v spolupráci so spoločnosťou Unilabs, s.r.o. Žiaci, ktorí absolvujú testovanie kloktaním, sa už nemusia dodatočne testovať antigénovými testami. Podmienkou však naďalej zostáva čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
BUDÚCI FYZIOTERAPEUTI ZÍSKAJÚ PRAX V POPREDNOM REHABILITAČNOM CENTRE VĎAKA NOVÉMU PARTNERSTVU
Prešov 27. február 2024 – Prešovská univerzita v Prešove (PU), zastúpená Fakultou zdravotníckych odborov (FZO), a rehabilitačné centrum Adeli Medical Center, podpísali Memorandum o spolupráci, čím sa otvárajú nové možnosti v zlepšovaní kvality vzdelávania a vedeckovýskumnej činnosti v oblasti fyzioterapie. Táto spolupráca, prvá svojho druhu na Slovensku, umožní študentom získavať najmodernejšie poznatky a prax priamo v prostredí jedného z najväčších neurorehabilitačných centier na svete.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK