Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Potravinová pomoc pre ľudí v zložitej životnej situácii

Mesto Prešov pripravilo v spolupráci s miestnymi súkromnými firmami viac ako 200 potravinových balíčkov určených pre osamelých seniorov a pre rodiny, ktoré sa po nástupe pandémie a s ňou súvisiacich obmedzení ocitli v núdzi. Pracovníci mestského úradu začnú balíčky roznášať už v najbližších dňoch, tak aby sa dostali ku všetkým adresátom ešte pre veľkonočnými sviatkami.

Pandémia nového koronavírusu postupne zasiahla celý svet a množstvo ľudí prišlo v dôsledku jej dopadov o zamestnanie. Mesto Prešov sa preto rozhodlo pomôcť rodinám, ktoré takýmto spôsobom prišli o príjem. „Vďaka ochote miestnych súkromných firiem sa nám podarilo pripraviť 210 balíčkov s trvanlivými potravinami, pričom časť z nich poputuje aj pre osamelých seniorov. Hodnota jedného balíčka je približne 20 až 40 eur, v závislosti od toho či je balíček určený pre jednotlivca alebo pre viacpočetnú rodinu, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Obsah balíčkov tvoria rôzne konzervy, cestoviny, olej, ryža, cukrovinky a základné hygienické potreby. Do každého balíčka pribalíme aj respirátor pre každého člena domácnosti. Pracovníci mestského úradu ich roznesú priamo k dverám adresátov.

Ak viete o rodinách s deťmi, osamelých osobách alebo o ŤZP občanoch, ktorí prišli v súvislosti s prísnymi opatreniami o príjem a nečakane sa ocitli v zložitej životnej situácii, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom kancelárie sociálneho poradenstva na Mestskom úrade v Prešove na telefónnom čísle: 051/3100 528. K vyše 200 pripraveným balíčkom už čoskoro pribudnú ďalšie, ktoré rozdáme počas najbližších týždňov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK