PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19571/zastavka_mhd_na_ciernom_moste_prejde_kompletnou_rekonstrukciou.html

Zastávka MHD na Čiernom moste prejde kompletnou rekonštrukciou

Mesto Prešov začína s rekonštrukciou zastávky MHD na Čiernom moste v smere do centra. Pribudne nová betónová dlažba, moderný zastávkový prístrešok a betónový odstavný pruh pre vozidlá MHD.

Po rekonštrukcii zastávky MHD na Čiernom moste v smere na železničnú stanicu prejde modernizáciou aj protiľahlá zastávka v smere do centra mesta. Mesto Prešov začne s plánovanou opravou po 15. marci 2021. V čase rekonštrukcie bude nástup a výstup cestujúcich z vozidiel MHD umožnený vo vymedzenom priestore vedľa pôvodnej zastávky. Na mieste pribudne aj dočasné dopravné značenie. „V uplynulých rokoch sa nám podarilo zrekonštruovať zastávkové pruhy v celom centre Prešova. Bez opravy zostala iba zastávka na Čiernom moste, a preto ma veľmi teší, že už čoskoro získa novú, atraktívnejšiu podobu, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Podkladová vrstva nástupišťa sa vyrovná a pribudne na ňom nová betónová dlažba. Pôvodný zastávkový prístrešok nahradí modernejší typ s oceľovou nosnou konštrukciou a plochou strechou. Tá bude spolu so zadnou stenou vyrobená z kalného bezpečnostného skla. Chýbať nebude ani lavička so sedadlom z masívneho dreva. Nástupište pre cestujúcich spolu s rekonštruovanými časťami bude dlhé 40 metrov a široké viac ako 6,5 metra. Pribudne na ňom aj nové zábradlie, ktoré bude vyplnené tromi oceľovými rúrkami a oceľový odpadkový kôš s drevenými lamelami. Nástupná plocha bude taktiež obsahovať vodiace prvky pre slabozrakých a nevidiacich.

Rekonštrukcia zahŕňa aj odstavný pruh pre vozidlá MHD, ktorý bude vyhotovený z betónu v dĺžke takmer 41 metrov v identickom prevedení ako na protiľahlej zastávke. Nové obrubníky, dlažba a palisády v rámci cyklochodníka ostanú v pôvodnom stave.

Zhotoviteľom stavby je spoločnosť INTERBAU s.r.o. , ktorá zrealizuje práce na základe zmluvy za 50 397,96 EUR s DPH.

 
13.3.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 709 krát