Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Detské ihrisko na Exnárovej je pripravené na prevádzku

Detské ihrisko na Exnárovej ulici je po vstupnej kontrole a získaní inšpekčného certifikátu pripravené na prevádzku. Po uvoľnení protipandemických opatrení ho budú môcť deti naplno využívať.

Vo vnútrobloku na Exnárovej ulici, kde bolo predtým staré kamenné pieskovisko, mesto Prešov postavilo nové ihrisko s modernými hernými prvkami pre deti. Na ploche ihriska je použitá dopadová plocha z gumenej dlažby v štrkovom lôžku s ohľadom na bezpečnosť detí. Areál je ohraničený parkovým obrubníkom a oplotený do výšky 1,2 metra. Ihrisko obsahuje 6 samostatných herných prvkov: pieskovisko, kolotoč, váhadlovú hojdačku, vežu so šmýkačkou, vežu so šmýkačkou a hojdačkou a pružinovú hojdačku. V areáli ihriska sa nachádzajú aj dve lavičky a odpadkový kôš.

Pieskovisko má prírodný vzhľad a jeho vonkajšie časti sú vyrobené z agátového dreva. To našlo využitie aj pri váhadlovej hojdačke. Dve veže so šmýkačkou tvorí nosná konštrukcia zo smrekových palisád a laná s oceľovým jadrom. Ich súčasťou sú aj lezecké steny z vode odolného materiálu, herné atrakcie z oceľových trubiek, hrazdy a madlá z nehrdzavejúcej ocele a antikorová šmýkačka.

Zhotoviteľom ihriska je spoločnosť Intersystem EU s.r.o. , ktorá zrealizovala práce za 34 047,60 eur. Ihrisko je plne funkčné a pripravené na používanie hneď po zlepšení epidemiologickej situácie, s ktorou sú späté aj početné obmedzenia.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK