PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19561/umiestnovanie_prenosnych_a_docasnych_zariadeni_na_uzemi_mesta_presov_v_roku_2021.html

Umiestňovanie prenosných a dočasných zariadení na území mesta Prešov v roku 2021

S príchodom jarných mesiacov bude možné na verejných priestranstvách v meste Prešov opäť umiestňovať informačné, prezentačné, stavebné a rôzne ďalšie typy zariadení. O ich umiestnenie je potrebné vopred požiadať MsÚ Prešov.

Mesto Prešov, ako príslušný orgán štátnej správy na úseku cestnej dopravy a pozemných komunikácií (ďalej len „cestný správny orgán“), vykonávajúci miestnu štátnu správu vo veciach miestnych a účelových komunikácií podľa zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov oznamuje, že o umiestnenie prenosných a dočasných zariadení na miestnych komunikáciách, spevnených plochách a iných verejných priestranstvách vo vlastníctve mesta Prešov, je potrebné požiadať Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry.

Týka sa to:
- prenosných reklamných, informačných a propagačných zariadení aj typu Á-čka,
- zariadení na poskytovanie služieb, predajných a prezentačných zariadení (pre kultúrno-spoločenské akcie, športové akcie, promo akcie, ambulantný predaj),
- stavebných zariadení (stavebné lešenia – posuvné a pevné, zábrany, veľkoobjemové kontajnery, stavebná technika, skládky materiálu, stavebné výťahy, mobilné eko WC a pod.),
- zariadení cirkusu, lunaparku a podobných atrakcií,
- zariadení letného sedenia a terás,
- prvkov prenosného drobného mobiliáru.

Umiestniť prenosné a dočasné zariadenia na ploche, ktorá je vo vlastníctve mesta Prešov je možné len na základe vydaného rozhodnutia na zvláštne užívanie miestnych komunikácii alebo povolenia na osobitné užívanie (záberu) verejného priestranstva.

Pokiaľ ide o umiestnenie zariadenia v pešej zóne, resp. v zóne s dopravným obmedzením je potrebné podať aj žiadosť o povolenie na vjazd vozidlom do pešej zóny a do zóny s dopravným obmedzením na území mesta Prešov. (Žiadosť musí byť podaná samostatne s požadovanými prílohami).

O predmetné povolenie je možné požiadať mesto Prešov prostredníctvom kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici č. 26 v Prešove, minimálne 14 dní pred požadovaným termínom umiestnenia predmetných zariadení na území mesta Prešov. Formuláre tlačív sa nachádzajú na webe mesta Prešov:

https://www.presov.sk/povolenie-na-zvlastne-uzivanie-miestnych-komunikacii-umiestnovanie-prenosnych-a-docasnych-zariadeni-na-plochach-vo-vlastnictve-mesta-presov-clanok/mid/312997/.html

Takýto charakter prenosných a dočasných zariadení sa neumiestňuje od 15.11. do 15.03. príslušného roku z dôvodu zimnej údržby.

Žiadateľ musí mať uhradené všetky pohľadávky voči mestu.

 
10.3.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 603 krát