PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19499/mesto_presov_zriadi_v_sobotu_vlastne_odberne_miesta.html

Mesto Prešov zriadi v sobotu vlastné odberné miesta

Mesto Prešov zriadi 20.2.2021 odberné miesta na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré budú dostupné pre verejnosť. Všetkým záujemcom o testovanie odporúčame, aby sa ešte pred príchodom na odberné miesto zaregistrovali pomocou aplikácie TrustOne, čím sa výrazne urýchli priebeh celého testovania.

Mesto Prešov zabezpečí bezplatné antigénové testovanie pre verejnosť v sobotu 20. februára 2021. Zriadených bude 6 odberných miest, ktoré budú vytvorené na prešovských základných školách. Na každom odbernom mieste budú fungovať súčasne 2 odberné tímy. Jednotlivé odberné miesta budú otvorené v sobotu od 8:00 do 17:00 s výnimkou prestávky od 12:00 do 12:45 (posledný odber pred prestávkou bude vykonaný o 11:40 hod.). Odbery budú vykonávané len do 17-tej hodiny, a preto žiadame záujemcov o testovanie, aby prichádzali na odberné miesta s dostatočným časovým predstihom.

Mesto Prešov sa rozhodlo opakovane zabezpečiť testovanie vo vlastnej réžii aj napriek tomu, že to nepatrí medzi úlohy samosprávy. Snahou mesta je však ponúknuť možnosť otestovať sa všetkým obyvateľom, ktorí sa z kapacitných dôvodov nestihnú otestovať na súkromných mobilných odberných miestach. Na základe rozdelenia okresov podľa aktuálnej rizikovosti sa mesto Prešov nachádza v treťom stupni varovania, kde negatívny test na ochorenie COVID-19 platí 7 dní. Očakávame, že pribúdajúce súkromné mobilné odberné miesta v dohľadnom čase pokryjú potreby testovania pre všetkých Prešovčanov. https://pis.sk/clanok/19483/mobilne_odberove_miesta_pre_testovanie_antigenovymi_testami_v_presove.html

 

Registrujte sa vopred a nečakajte na výsledky na odbernom mieste

Na všetkých odberných miestach bude fungovať online registračný systém na antigénové testovanie. Stačí vyplniť registračný formulár na web stránke https://trustoneapp.com/registration/slovakia/ a následne si stiahnuť aplikáciu do smartfónu. Do samotnej aplikácie sa každý užívateľ prihlási pomocou prístupových údajov, ktoré budú zaslané na e-mailovú adresu uvedenú pri registrácii.

Po prihlásení do aplikácie každý užívateľ uvidí svoj vlastný vygenerovaný QR kód, ktorým sa preukáže priamo na odbernom mieste. QR kód umožní pracovníkom na odberných miestach rýchlejšie vybaviť záujemcov o testovanie, vďaka čomu sa skráti aj doba čakania ľudí v radoch.

Výhodou pre všetkých občanov, ktorí sa zaregistrujú na testovanie prostredníctvom aplikácie bude aj to, že nemusia čakať na výsledky svojho testu na odbernom mieste, pretože certifikát s výsledkom nájdu krátko po odbere v elektronickej forme priamo vo svojej aplikácii TrustOne. V prípade potreby si môžu užívatelia odoslať svoj elektronický certifikát z aplikácie priamo na mail vo formáte pdf a pohodlne si ho vytlačiť. Na vyžiadanie dostanete certifikát aj v papierovej forme priamo na odbernom mieste.

Všetkým občanom, ktorí sa už pomocou aplikácie TrustOne zaregistrovali pri predchádzajúcich kolách testovania v Prešove, ich QR kód v mobile platí naďalej a nemusia registráciu opakovať.

Pre zariadenia s iOS si môžete stiahnuť aplikáciu TrustOne tu:

https://apps.apple.com/nz/app/trustone-app/id1521999925

Pre zariadenia s Androidom si môžete stiahnuť aplikáciu TrustOne tu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tefood.trustone&hl=sk&gl=US

 

Odberné miesta 20.2.2021:

1. ZŠ Šmeralova, Šmeralova 25 (2 odberné tímy)

2. ZŠ Mirka Nešpora, Mirka Nešpora 2 (2 odberné tímy)

3. ZŠ Čsl. Armády, Odborárska 30 (2 odberné tímy)

4. ZŠ Kúpeľná, Kúpeľná 2 (2 odberné tímy)

5. ZŠ Lesnícka, Lesnícka 1 (2 odberné tímy)

6. ZŠ Sibírska, Sibírska 42 (2 odberné tímy)

 

Preverte si vopred koľko ľudí práve čaká na testovanie

Obyvateľom odporúčame, aby si pred príchodom na odberné miesto skontrolovali približný počet čakajúcich na jednotlivých odberných miestach na web stránke www.somvrade.sk, respektíve pomocou nasledujúceho odkazu:

https://www.somvrade.sk/aktualne-pocty-cakajucich/PO

Informácie o počte čakajúcich budú počas celého víkendu aktualizovať naši administrátori. Údaje pridané administrátormi budú farebne odlíšené ako dôveryhodné. Túto možnosť však bude mať aj každá otestovaná osoba. Stačí ak vyplníte čas čakania a počet čakajúcich na vašom odbernom mieste na stránke www.somvrade.sk a pomôžete tak ostatným záujemcom o testovanie.

 
16.2.2021 | Pridal: Redakcia PIS | COVID-19 | čítané: 2449 krát