PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19493/stojace_auta_komplikuju_pracu_cestarom.html

Stojace autá komplikujú prácu cestárom

Prešovskí cestári sú v nasadení nepretržite už od pondelka. Predovšetkým na vedľajších cestách im však komplikujú prácu odstavené autá. Na niektorých uliciach je preto prejazd pluhov a posypovačov značne sťažený.

Pretrvávajúce husté sneženie v kombinácii s klesajúcimi teplotami spôsobuje, že aj odhrnuté cesty a chodníky sú v krátkom čase znova zasnežené. Od stredy 10.2.2021 je v teréne na prešovských cestách a chodníkoch nasadených 12 mechanizmov, vrátane sypačov a 32 pracovníkov zimnej údržby. V údržbe komunikácií pokračujú nepretržite od stredajšieho večera.

Cestárom však výrazne komplikujú prácu stojace autá, ktoré vodiči nechávajú zaparkované najmä v bočných uličkách. Cestárskym vozidlám to značne sťažuje prejazd. Problém nastáva aj pri údržbe chodníkov, keďže niektoré autá sčasti parkujú aj na obrubníkoch. V dôsledku toho sa množia sťažnosti na neodrhnuté a neupravené cesty. Mesto Prešov preto žiada všetkých vodičov, aby neparkovali na krajniciach ciest alebo chodníkoch a neblokovali tak cestárske vozidlá. Vodičom odporúčame, aby sa vždy po zaparkovaní ubezpečili, že vedľa ich vozidla zostal prejazdný dostatočne široký pás cesty.

 
12.2.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 736 krát