PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19488/intenzivne_snezenie_skomplikovalo_dopravu_v_presove.html

Intenzívne sneženie skomplikovalo dopravu v Prešove

Prešovskí cestári boli v teréne nepretržite počas celej noci zo stredy na štvrtok. Pretrvávajúce sneženie a nízke teploty však naďalej komplikujú dopravu. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre prešovský okres výstrahu 1. stupňa pred silným vetrom, tvorbou snehových jazykov a ojedinele aj závejov.

Od stredy 10.2.2021 je v teréne na prešovských cestách a chodníkoch nasadených 12 mechanizmov, vrátane sypačov a 32 pracovníkov zimnej údržby. V údržbe komunikácií pokračujú nepretržite od stredajšieho večera. Na území celého mesta však pretrváva nepriaznivá situácia už od 7. februára kedy vznikla silná poľadovica. Aktuálne teploty, ktoré sa držia v mínusových hodnotách, v kombinácii s intenzívnym snežením však komplikujú dopravu v celom meste.

Hlavné ťahy sú aktuálne zjazdné, všetkým vodičom však odporúčame, aby zvýšili opatrnosť. Niektoré vedľajšie komunikácie sú naďalej ťažko prejazdné. V priebehu uplynulých hodín prešovskí cestári odpluhovali a posypali viac ako 420 kilometrov ciest a viac ako 370 kilometrov chodníkov. Posypového inertného materiálu je dostatok, objednaných je aj ďalších 150 ton posypovej soli.

Viaceré chodníky sú už momentálne upravené, niektoré však boli z dôvodu nepriaznivého počasia nanovo zasnežené. Pracovníci údržby chodníkov ručne odstraňujú aj sneh, ktorý cestárske autá opakovane nahrnuli na priechody pre chodcov a autobusové zastávky.

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok môže dochádzať k výraznejším meškaniam niektorých liniek MHD, ktoré nedokážeme ovplyvniť. Dopravný podnik mesta Prešov preto odporúča všetkým cestujúcim, aby si pred cestou v MHD vyhradili dostatočnú časovú rezervu. Za spôsobené nepríjemnosti sa DPMP cestujúcim ospravedlňuje a zároveň prosí o trpezlivosť.

 
11.2.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 532 krát