Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

Intenzívne sneženie skomplikovalo dopravu v Prešove

Prešovskí cestári boli v teréne nepretržite počas celej noci zo stredy na štvrtok. Pretrvávajúce sneženie a nízke teploty však naďalej komplikujú dopravu. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre prešovský okres výstrahu 1. stupňa pred silným vetrom, tvorbou snehových jazykov a ojedinele aj závejov.

Od stredy 10.2.2021 je v teréne na prešovských cestách a chodníkoch nasadených 12 mechanizmov, vrátane sypačov a 32 pracovníkov zimnej údržby. V údržbe komunikácií pokračujú nepretržite od stredajšieho večera. Na území celého mesta však pretrváva nepriaznivá situácia už od 7. februára kedy vznikla silná poľadovica. Aktuálne teploty, ktoré sa držia v mínusových hodnotách, v kombinácii s intenzívnym snežením však komplikujú dopravu v celom meste.

Hlavné ťahy sú aktuálne zjazdné, všetkým vodičom však odporúčame, aby zvýšili opatrnosť. Niektoré vedľajšie komunikácie sú naďalej ťažko prejazdné. V priebehu uplynulých hodín prešovskí cestári odpluhovali a posypali viac ako 420 kilometrov ciest a viac ako 370 kilometrov chodníkov. Posypového inertného materiálu je dostatok, objednaných je aj ďalších 150 ton posypovej soli.

Viaceré chodníky sú už momentálne upravené, niektoré však boli z dôvodu nepriaznivého počasia nanovo zasnežené. Pracovníci údržby chodníkov ručne odstraňujú aj sneh, ktorý cestárske autá opakovane nahrnuli na priechody pre chodcov a autobusové zastávky.

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok môže dochádzať k výraznejším meškaniam niektorých liniek MHD, ktoré nedokážeme ovplyvniť. Dopravný podnik mesta Prešov preto odporúča všetkým cestujúcim, aby si pred cestou v MHD vyhradili dostatočnú časovú rezervu. Za spôsobené nepríjemnosti sa DPMP cestujúcim ospravedlňuje a zároveň prosí o trpezlivosť.

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK