Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Pamätná plaketa Rozumieme nadaným putuje do Prešova: Ocenenie získala skupina IMT Smile

Ocenenie celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným za rok 2020 si prevzala hudobná skupina IMT Smile. Pred ňou získal pamätnú plaketu slovenský režisér Juraj Jakubisko.

Organizácia bohatej ponuky aktivít pre nadané deti si vyžaduje spoluprácu s odborníkmi na výchovu a vzdelávanie nadaných, ale aj s osobnosťami kultúrneho a spoločenského života. „Je dobrým zvykom každoročne oceniť pamätnou plaketou Rozumieme nadaným ľudí, ktorí nám pomáhajú, spolupodieľajú sa na príprave, či samotnej realizácii našich projektov. Tento rok sa chceme poďakovať a oceniť hudobnú skupinu IMT Smile, “ upresnil Ľuboš Lukáč.

Iniciatíva Rozumieme nadaným oceňuje osobnosti a subjekty s prínosom pre nadaných žiakov každý rok. Tento rok je pamätná plaketa určená pre hudobnú skupinu IMT Smile. IMT Smile sú pätnástym oceneným. Rok predtým získal ocenenie známy slovenský režisér Juraj Jakubisko. Nadaní žiaci navštívili všetky koncerty a neostalo len pri tom „Spoluprácu a záujem IMT Smile o projekty určené nadaným deťom si nesmierne vážime. Ocenenie sme sa rozhodli udeliť na základe podpory aktivít pre nadané deti a projekty iniciatívy Rozumieme nadaným. Vďaka populárnej prešovskej hudobnej skupine sme spoločne s deťmi navštívili všetky ich koncerty v Prešove, bratia Táslerovci každoročne podporujú Logickú olympiádu pre nadané deti a veľmi nám pomohli pri realizácii množstva aktivít, naposledy v Klube nadaných detí Prešov, “ dodal koordinátor projektov Ľuboš Lukáč.

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným patrí do portfólia projektov Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Prostredníctvom rozvojového programu zameraného na nadané deti ponúka množstvo rôznych školských i mimoškolských aktivít, projektov a podujatí. „Nadané deti majú špeciálne záujmy, netypické pre deti ich veku. Potrebujú náročnejšie výzvy. To je cieľom projektov, ktoré pre tieto deti pripravujeme, “ uviedol autor iniciatívy Rozumieme nadaným a špeciálny pedagóg Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove Ľuboš Lukáč.

Zoznam (doteraz) ocenených pamätnou plaketou Rozumieme nadaným:
IMT Smile (hudobná skupina), prof. Juraj Jakubisko (režisér), Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie, Bratislava: doc. PhDr. Vladimír Dočkal, CSc. , Centrum nadania, n.o. , Bratislava: PhDr. Jana Jurášková, PhD. , Mgr. Martina Mátychová, PhD. , Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity, Prešov: prof. Ing. Jana Burgerová, PhD. , doc. RNDr. Alena Prídavková, PhD. , PaedDr. Lucia Mikurčíková, Ph. D. , BCBA, Organizačný výbor Logickej olympiády: Mgr. Renáta Kopilcová, Mgr. Ingrid Storinská, Základná škola, Lúčna 826/27, Vranov nad Topľou: PhDr. Irena Fazekašová, Základná škola, Šmeralova 25, Prešov: Mgr. Anna Petríková, Študenti SŠ: Ján Kolár (Hliník nad Hronom), Martin Klovanič (Prešov), Martin Žemlička (Prešov).

Mgr. Dušan Guman

Foto: IMT Smile

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK