PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19460/o_dotaciu_pre_kulturu-_sport_a_socialnu_oblast_mozete_poziadat_do_konca_marca.html

O dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť môžete požiadať do konca marca

Mesto Prešov zverejňuje výzvu na poskytnutie dotácií v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti.

OZNÁMENIE MESTA PREŠOV

Mesto Prešov oznamuje, že v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 17/2015 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Prešov poskytne aj v roku 2021 dotácie na podporu činnosti a aktivít v týchto oblastiach:
- kultúra,
- sociálna oblasť,
- šport.

V oblasti kultúry mesto poskytuje dotácie len na podporu kultúrnych podujatí organizovaných výlučne na území mesta Prešov.

V sociálnej oblasti poskytuje dotácie na činnosť aj podujatia, aktivity zamerané výhradne na sociálnu pomoc, podporu zdravia a sociálneho kontaktu.

V oblasti športu poskytuje dotácie na podporu činnosti športových klubov, na športové podujatia pre deti a mládež a iné športové podujatia.

Žiadosti o poskytnutie dotácie pre každú oblasť môžu občania posielať na príslušných formulároch najneskôr do 31. marca 2021 (vrátane).

V roku 2020 mesto Prešov takto podporilo 140 rôznych subjektov celkovou sumou vyše 272 000 eur. Z nich 230 000 eur smerovalo pre 80 subjektov z oblasti športu. Z toho 45 žiadostí bolo zameraných na činnosť mládežníckych športových kolektívov a 35 žiadostí na podporu organizácie športových podujatí.

Oblasť kultúry mesto podporilo sumou 25 000 eur, ktorá bola rozdelená pre 30 žiadateľov. Vyše 17 000 eur bolo určených pre sociálnu oblasť, kde bolo podporených 30 subjektov.

Podmienky poskytovania dotácií ustanovuje Všeobecne záväzné nariadenie mesta Prešov č, 17/2015 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Prešov, ktoré nájdete TU.

Formuláre žiadostí nájdete na týchto odkazoch:
- pre kultúru: http://www.presov.sk/ziadost-o-dotaciu-v-oblasti-kultury-clanok/mid/312980/.html
- pre sociálnu oblasť: http://www.presov.sk/poskytnutie-dotacie-neziskove-organizacie-clanok/mid/313021/.html
- pre šport: http://www.presov.sk/ziadost-o-dotaciu-na-podporu-sportu-v-meste-presov-clanok/mid/312980/.html

 
1.2.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 770 krát