PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19457/nadrozmerny_odpad_nepatri_ku_kontajnerom.html

Nadrozmerný odpad nepatrí ku kontajnerom

Mestská polícia Prešov prijala 28. januára o 8.15 hod. ráno anonymné oznámenie o tom, že na Sabinovskej ulici sa nachádza veľká skládka nadrozmerného odpadu. Žiadame občanov, aby zbavovanie sa nadrozmerného odpadu z domácností a pivníc neriešili takýmto spôsobom, ale boli tolerantní k ostatným ľuďom i k životnému prostrediu.

28. januára 2021 o 8.15 hod. ráno prijala Mestská polícia Prešov anonymné oznámenie o tom, že sa na Sabinovskej ulici č.7 pred kontajnermi nachádza skládka nadrozmerného odpadu.

Občanov mesta Prešov preto vyzývame a žiadame, aby boli tolerantní k ostatným ľuďom v ich okolí i k životnému prostrediu a aby upratovanie nadrozmerného odpadu z domácností či pivníc neriešili takýmto spôsobom.

Pre nadrozmerný odpad, ako napr. dvere, televízory, mikrovlnky či skrine je možné objednať si veľkokapacitný kontajner. Viac informácií o objednávke VOK-u nájdete TU.

Takýto odpad je tiež možné odviezť na zberný dvor, ktorý je na to určený.

Ďalšou z možností je využiť obdobie jarného či jesenného upratovania, keď sú podľa harmonogramu v jednotlivých mestských častiach rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery.

Mestská polícia po nahlásení skládky kontaktovala spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. , ktorá odpad odstránila.

 
29.1.2021 | Autor: MSP Prešov | Spoločnosť | čítané: 1056 krát