Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tatran Prešov: V úvodnom zápase roka 17-gólové víťazstvo nad Hlohovcom

V dohrávanom stretnutí 6. kola Slovnaft handball extraligy zvíťazili hráči Tatrana Prešov nad tímom Sporta Hlohovec o 17 gólov 40:23 (20:10). Zverenci trénera Slavka Golužu tak úspešne vstúpili do nového hádzanárskeho roka.

O víťazstve rozhodli prakticky už v druhej časti úvodného dejstva, počas ktorej súperovi ušli šesťgólovou streleckou šnúrou. Najlepším strelcom stretnutia sa napokon stal Tomáš Rečičár, ktorý zaznamenal 11 gólov.

Tatran nenašiel premožiteľa ani vo svojom dvanástom vystúpení v tejto sezóne domácej extraligy a aj naďalej má na svojom konte plný počet 24 bodov. Na čele tabuľky majú zelenobieli osembodový náskok pred druhou Považskou Bystricou.

O prvý gól Tatrana v novom hádzanárskom roku sa už po polminúte hry postaral Michalka. Domáci sa rýchlo dostali do vedenia 4:1 a neskôr 7:3. Hostia však na konci úvodnej desaťminútovky kontrovali trojgólovou šnúrou a znížením na 6:8. Hralo sa rýchlo a v hre dominoval útok nad obranou, čoho výsledkom bolo veľa gólov na oboch stranách. Za stavu 9:7 pre Tatran si hosťujúci tréner Samuel Mažár zobral oddychový čas, po ňom ale prišla šesťgólová šnúra zelenobielych, ktorí razom získali osemgólový náskok (15:7). Ešte do prestávky potom Tatran dokázal rozdiel zaokrúhliť na dvojciferný.

Hlohovec držal desaťgólový rozdiel v skóre do 37. minúty (24:14), potom sa mu Tatran začal opäť gólovo vzďaľovať. V 50. minúte Tomáš Rečičár svojim desiatym gólom v zápase zvýšil už na rozdiel 16-tich gólov (34:18). Hoci Tatran nastúpil na duel iba s 12-timi hráčmi, z ktorých Santos do zápasu nezasiahol, udržal tempo až do konca. Gólovo sa dokázali presadiť všetci hráči v poli a čerešničkou na torte bol pár sekúnd pred koncom jubilejný 40 gól, ktorým Rábek upravil konečný rozdiel v skóre na 17 gólov.

„Bol to náš prvý zápas prakticky po dvoch mesiacoch. Myslím, že sme ho zvládli dobre, aj keď to nebolo ľahké. Mali sme dobré situácie, ale nie som spokojný s počtom inkasovaných zásahov, najmä s príliš veľkým počtom ľahkých gólov. Nemáme príliš veľa času na prípravu na medzinárodné zápasy, ktoré nás čakajú, preto musíme byť maximálne sústredení na tieto duely a to tak v rámci kvalitnej obrany, ako aj následných rýchlych útokov zakončených gólmi. Dôležité je, že sa nám vrátili do zostavy Grzentič aj Pacecho. Je vidno, že sú po náročných tréningoch unavení, ale musíme sa pripraviť aj na nasledujúce zápasy, “ uviedol Slavko Goluža, tréner Tatrana.

Najbližšie čaká na zverencov Slavka Golužu v nedeľu 31. januára 2021 o 13. hodine ďalší domáci zápase SHE, v ktorom v Tatran handball aréne privítajú Agro Topoľčany.

Foto: Viktor Zamborský

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK