Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Začíname s diagnostikou mosta na Škultétyho ulici

Aj napriek súčasnej pandemickej situácii mesto Prešov pracuje na realizácii schváleného investičného plánu. Aktuálne sa začali práce na diagnostike mosta na Škultétyho ulici.

Škultétyho most
Škultétyho most

Po stretnutí so zástupcami Železníc Slovenskej republiky boli dohodnuté prvé kroky diagnostiky mosta na Škultétyho ulici, ktorá sa začne už v najbližších dňoch.

V sobotu 30. januára budú 3D skenerom zoskenované mostné objekty a zmerané bludné prúdy (javy, ku ktorým dochádza, ak sú časti elektrického obvodu na viacerých miestach vo vodivom kontakte s okolitým prostredím).

V noci zo štvrtka na piatok 4. - 5. februára 2021 od 00:00 do 4:00 hod. bude výluka a práce budú vykonávané priamo nad koľajami.

Po realizácii týchto prác budú nasledovať vývrty a odhaľovanie a skenovanie výstuží mimo koľaje. Nakoľko je pri týchto prácach potrebný dozor zo strany železníc, presný termín ešte nie je známy.

Podľa znaleckého posudku z apríla 2020 vykazuje most piaty zo siedmych stupňov poškodenia, čo znamená, že je v zlom stave. Veľká časť vozidiel už v súčasnosti prechádza cez nový mestský obchvat. Po dobudovaní nového obchvatu sa intenzita automobilovej dopravy na Škultétyho ulici znížila, čo taktiež odľahčilo zaťaženie mosta.

Na moste na Škultétyho ulici je znížená maximálna povolená rýchlosť pre motorové vozidlá na 30 km/h a platí tu aj zákaz vjazdu pre nákladné vozidlá. Obmedzenie sa týka nákladných vozidiel nad 3,5 tony, ktoré majú zakázaný prejazd cez miestnu komunikáciu v úseku od križovatky s ulicami Masarykova a Kuzmányho po križovatku s Budovateľskou ulicou. Zákaz vjazdu a smer obchádzky sú vyznačené zvislým dopravným značením.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK