Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kamerový systém mesta Prešov sa rozrástol o nové kamery

Mestská polícia Prešov dohliada na bezpečnosť v meste pomocou nových kamier. Okrem vymenenej kamery na Námestí Kráľovnej pokoja pribudli nové kamery aj na Trojici, na Hlavnej ulici, Hruškovej ulici, v areáli Delne či na cyklistickom velodróme.

Monitorovací a kamerový systém mesta Prešov posilnili nové kamery. Dve statické kamery sú umiestnené na Trojici, dve na Hlavnej ulici a jedna otočná kamera bola vymenená na Námestí Kráľovnej pokoja (NS Družba).

Tieto nové kamery pribudli v rámci schváleného projektu „UPGRADE kamerového systému pre zvýšenie kvality dohľadu na monitorovaných miestach + navýšenie dohľadových miest“. Okrem povinného spolufinancovania 20% predstavovala finančná dotácia sumu vo výške 8 516,52 eur. Projekt bol finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality.

Mestská polícia Prešov zakúpila aj ďalšie kamery, ktoré pomáhajú chrániť bezpečnosť a majetok občanov, a to z vlastných zdrojov. Dve kamery sú umiestnené v areáli prírodného kúpaliska Delňa, jedna kamera sníma priestor cyklistického velodrómu a obnoveného zimného štadióna a jedna kamera pribudla aj na Hruškovej ulici.

Viac o kamerovom systéme v meste Prešov si môžete prečítať TU.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK