PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19432/v_bardejovskych_kupeloch_plati_specialna_50_zlava_pre_klientov_poistovni.html

V Bardejovských Kúpeľoch platí špeciálna 50% zľava pre klientov poisťovní

BARDEJOVSKÉ KÚPELE, a.s. , ako zdravotnícke zariadenie v súčasnosti poskytujú svoje služby klientom zdravotných poisťovní i samoplatcom za prísnych podmienok dodržiavania opatrení schválených UVZ (Úradom verejného zdravotníctva) SR. Obsadenosť kúpeľov v januári je na úrovni 19%. Od 18.januára do 31.marca 2021 platí pre klientov zdravotných poisťovní špeciálna zľava na úrovni cca 50% z ceny ubytovania. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka kúpeľov Tamara Šatanková.

"Doplatky klientov zdravotných poisťovní za jednolôžkovú izbu, sa po zľave pre poistencov skupiny , ,A“ pohybujú už od 3 EUR/deň vo vilke Fontána do 13 eur na deň za najluxusnejšiu izbu Superior v hoteli Ozón. Doplatky poistencov skupiny „B“ (úhrada ubytovania a stravy) sa pohybujú už od 12 EUR za 1/2 izbu vo Fontáne až po 20 EUR za izbu Superior v hoteli Ozón za 1 deň. Základom hygienických protiepidemiologických opatrení je pravidelné testovanie. Pri príchode je každý klient otestovaný a potom nasleduje po 10 dňoch ďalšie testovanie pre klientov, ktorí sú na pobyte 21 dní, alebo po 14 dňoch, ak sú na 28 dňovom pobyte. Pri ukončení pobytu sú opäť všetci otestovaní, “ vysvetľuje T. Šatanková.

Dodáva, že klienti poisťovní sú tak testovaní minimálne 3-krát a samoplatiaci klienti, ktorých je minimum, sa testujú podľa počtu nocí a požiadaviek, minimálne však na začiatku pobytu. Platia opatrenia R-O-R (rúška – odstup -ruky), bezpečné odstupy medzi stolmi a stravníkmi a zákaz návštev.

"Zamestnancov testujeme podľa požiadaviek, teraz všetkých, v rámci celoplošného testovania zadarmo a v našich priestoroch. Kúpeľné procedúry sa poskytujú bez obmedzení. Wellness a sauna fungujú len ako procedúry, pod dohľadom zdravotníckeho zamestnanca a so stanovením maximálneho počtu osôb, “ konštatuje T. Šatanková.

Najhorší rok
"Rok 2020 hodnotia naše kúpele ako najhorší rok v histórii fungovania akciovej spoločnosti. Museli sme byť oveľa pružnejší a prispôsobovať sa novým legislatívnym a hlavne epidemiologickým opatreniam. Najťažšie boli mesiace marec a apríl, kedy sa prvýkrát úplne zatvorili a opäť otvorili až v máji. Len o niečo viac ako dva mesiace trvala v lete (od polovice júla) prevádzka bez obmedzení, v plnom režime a s naplnenými kapacitami. Po septembrových svadbách sa to znova všetko zmenilo a čísla klesali. Kúpele fungovali len do 20. decembra 2020 a v rámci aktuálnych opatrení zrušili aj Silvestrovské pobyty", komentuje vývoj T. Šatanková.

Čo teraz robiť v kúpeľoch a okolí
K dispozícii je celá škála relaxačných i liečebných pobytov, prechádzky nádherným parkom s vysokými stromami a historickými budovami. Sú tu „kúpeľné singletracky“, 5km je do historického mesta BARDEJOV – pamiatky Unesco, podobne je vzdialený hrad Zborov.

Bardejovské kúpele, a. s. , patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. V Bardejovských kúpeľoch sa liečia onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Kúpele si vychutnávala cisárovná Alžbeta, ale aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska.

 

Prílohy

BK-Doplatky B na rok 2021 - EXTRA zľava
doc
186 kB
BK-Doplatky jednoposteľovky 2021 - EXTRA zľava
docx
58,9 kB
22.1.2021 | Autor: Štefan Kuča | Tip na výlet | čítané: 1670 krát