Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Formuláre sú dostupné už aj pre právnické osoby

Elektronické formuláre daňových priznaní sú dostupné už aj pre právnické osoby. Finančná správa ich dnes zverejnila na svojom portáli. Zároveň zverejnili aj ďalšie formuláre a tlačivá.

Finančná správa vyšla opäť v ústrety svojim klientom. Oddnes sú pre klientov dostupné ďalšie formuláre pre daňové priznanie (DP) k dani z príjmov. K formulárom pre fyzické osoby typu A aj B či k daňovému priznaniu k dani z pridanej hodnoty pribudol aj eFormulár pre podávanie daňových priznaní k dani z príjmov právnických osôb. Finančná správa chce aj týmto spôsobom prispieť ku komfortu a spokojnosti svojich klientov.

Okrem formulárov k dani z príjmov boli v uplynulých dňoch nasadené aj ďalšie tlačivá. Zverejnené je už napríklad aj tlačivo Žiadosti o vydanie potvrdenia o daňovej rezidencii či Oznámenie o zániku daňovej povinnosti, či Oznámenie o zrazení a odvedení dane vyberanej zrážkou.

Klienti nájdu tlačivá na portáli finančnej správy: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/katalog-danovych-a-colnych/katalog-formularov ako aj v aplikácii eDane.


Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK