Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Od 11. januára 2021 budú materské školy v Prešove otvorené v obmedzenom režime

Na základe odporúčaní Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR budú materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov od 11.1.2021 otvorené v obmedzenom režime.

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov budú od 11.1.2021 otvorené len pre deti zákonných zástupcov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre, ako sú zdravotní pracovníci, policajti, vojaci či hasiči (podľa zákona č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre) a pre deti zákonných zástupcov, ktorým z povahy práce vyplýva, že nemôžu vykonávať prácu z domu (home office) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce, o čom doložia doklad od zamestnávateľa.

MŠ Bratislavská 3, MŠ Bajkalská 31 a MŠ Matice slovenskej 13 budú zatvorené až do odvolania, a to z dôvodu, že sa nachádzajú v prenajatých priestoroch základných škôl.

Mesto Prešov zároveň od 11.1.2021 neplánuje prevádzkovať celodenné fungovanie školských klubov detí, a to z dôvodu celospoločenskej nutnosti maximálneho obmedzenia pohybu osôb a minimalizácie rizík nákazy.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK